Εφημερίδα Κοινωνική

Προβληματισμός για μια σειρά θεμάτων στο ΔΣ Πειραιά – Στο τραπέζι… Καμίνια, Κεραίες, Διαχειριστικός, Τραμ, Παιδικές χαρές

 Breaking News

Προβληματισμός για μια σειρά θεμάτων στο ΔΣ Πειραιά – Στο τραπέζι… Καμίνια, Κεραίες, Διαχειριστικός, Τραμ, Παιδικές χαρές
17 Ιουλίου 2015

Παραθέτουξμε κάποια ενδιαφέροντα σημεία από την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Όλοι θέλουν πίσω τον Θοδωρή Δρίτσα

Μήπως βιάστηκε να παραιτηθεί ο Θοδωρής Δρίτσας από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, λέμε εμείς τώρα… Πάντως, όπως ακούστηκε, θέλει να έρθει σε μια συνεδρίαση να χαιρετήσει τους παλιούς του φίλους… Αρκεί να τον αφήσουν οι πολιτικές εξελίξεις!

Τα παράπονα του Τάσου Κάρλε

Παράπονα εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Τάσος Κάρλες για όσα υπονοούμενα αφήνονται περί διαχειριστικού ελέγχου, λέγοντας στο δήμαρχο Πειραιά ότι πρέπει να πιέσει να πάρει στα χέρια του ΑΜΕΣΑ το πόρισμα για να φύγουν τα «σύννεφα» που δημιουργούνται πάνω από συγκεκριμένα πρόσωπα… Επίσης, είπε ότι κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο συνηθίζουν να παίρνουν το μικρόφωνο και να λένε πράγματα που δεν αληθεύουν.

Τι γίνεται με το θέμα των Καμινιωτών;

Για το θέμα με τους κατοίκους των Καμινιών και τα ειδοποιητήρια οφειλών λόγω «υπεραξίας» που τους έχουν επιβληθεί, δεν έχει καρποφορήσει ακόμη κάποια λύση… Ο Δήμαρχος προσπάθησε επανειλημμένα να δει τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ αλλά οι πολιτικές εξελίξεις τον πρόλαβαν και το ραντεβού αναβλήθηκε…

Ζητείται λύση για το νεκροταφείο της Ανάστασης

Για το «παρατημένο» νεκροταφείο της Ανάστασης, ο δήμαρχος Πειραιά σκέφτεται αυτές τις μέρες εαν του επιτρέπει ο νόμος να υπογράψει μια εργολαβία, δεδομένου ότι το προσωπικό του Δήμου και συγκεκριμένα της υπηρεσίας Πρασίνου, δεν μπορεί να αναλάβει να το ξεχορταριάζει κάθε τόσο, διότι δεν υπάρχουν άτομα.

Δυνατό αρχείο διαθέτει ο Αγραπίδης

Καμία ανησυχία για τον διαχειριστικό έλεγχο είπε ότι δεν έχει ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης και ότι επί εποχής του όλα έγιναν με το «γράμμα» του νόμου και μπορεί ανά πάσα στιγμή να το αποδείξει.Παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι το ΤΡΑΜ, το οποίο -όπως είπε- «πολέμησε» επί θητείας του, δεν είναι εύκολο να σταματήσει. Μόνο διορθώσεις μπορούν να γίνουν και μάλιστα, είπε ότι έχει στο αρχείο του όλο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και ότι θα επιθυμούσε να τοποθετηθεί σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για όσα έπρεπε να είχαν γίνει και πότε έπρεπε να είχαν γίνει…

Η αντίδραση στην ανεξαρτητοποίηση Παρασκευόπουλου

Όπως σας ενημερώσαμε πριν μερικές μέρες ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Παρασκευόπουλος έφυγε από το συνδυασμό Γιάννη Μώραλη και ανεξαρτητοποιήθηκε. Πως σχολίασε όμως ο δήμαρχος αυτή την κίνηση του Δ. Παρασκευ­όπουλου; … Δεν τη σχολίασε! Είπε ότι σέβεται την επιλογή του και ότι είναι χρήσιμος για τον Πειραιά.

Απαντήσεις για ΤΡΑΜ και ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ζήτησε η Μελίνα Φύκια

Σημαντικές παρεμβάσεις έκανε η δημοτική σύμβουλος Μελίνα Φύκια. Αναφέρθηκε στο θέμα του ΤΡΑΜ και στο πόσο ταλαιπωρούν τα έργα τους Πειραιώτες. Ζήτησε να μάθει τι έχει απογίνει με την περίφημη εκείνη παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ενδεχομένως να σταματήσει τα έργα… Επίσης, ζήτησε περισσότερη μέριμνα για τις παιδικές χαρές και συγκεκριμένα για αυτή που βρίσκεται στην πλατεία Καρπάθου. Ταυτόχρονα έκανε πρόταση στη δημοτική Αρχή να βγάλει τα άχρηστα όργανα γυμναστικής από την πλατεία Αλεξάνδρας, να τα μεταφέρει αλλού και να φτιάξει εκεί μια νέα παιδική χαρά που έχει ανάγκη η περιοχή. Ο Δήμαρχος για το θέμα του ΤΡΑΜ είπε ότι «ναι, το έργο είναι προβληματικό αλλά είναι σε εξέλιξη και κρίνω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να ακυρωθεί. Αν χρειαστεί κάπου επιπλέον θα παρέμβουμε». Για τις παιδικές χαρές είπε ότι κοιτάμε να διορθώνουμε ότι προβλήματα ανακύπτουν, με ότι δυνάμεις έχουμε. Ειδικά για την παιδική χαρά της Καρπάθου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αργουδέλης είπε ότι “βάζουμε κούνιες αλλά σε 2 μέρες. τα βρίσκουμε πάλι όλα σπασμένα…”

Ακόμη μια κεραία στο προσκήνιο

Καταγγελία για ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε μικρή απόσταση από το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο έκανε η δημοτική σύμβουλος του «Λιμανιού της Αγωνίας» Μαίρη Σταθάκη ζητώντας από τον δήμαρχο να δει το θέμα… Επίσης, είπε στον δήμαρχο να μεριμνήσει για τους χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα για να μην έχουμε φόβους για πυρκαγιές μέσα στο καλοκαίρι.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ