Εφημερίδα Κοινωνική

Ειδήσεις στο λεπτό…

 Breaking News

Ειδήσεις στο λεπτό…
03 Ιουλίου 2015

Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι 1 δισ. ευρώ και επαρκεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε λήγει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επανεσυνεδριάζει η ΕΚΤ για τον ELA, καθυσυχάζει η πρόεδρος της Ενώσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μείωσης του ορίου αναλήψεων κατώ από τα 60 ευρώ επιβεβαιώνει, με τον Γ.Δραγασάκη να συμπληρώνει ότι τα ΑΤΜ ανεφοδιάστηκαν πλήρως.

 

Η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έγινε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος δείχνει μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι». Σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων για λογαριασμό του www.protothema.gr από 1η έως 3 Ιουλίου, καταγράφει οριακή πρωτιά στο «ναι» με 0,6% το οποίο έχει 41,7%. Το «όχι» έχει 41,1% και όλα δείχνουν ότι μεθαύριο ο νικητής θα κριθεί στις… λεπτομέρειες.

 

Νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το δημοψήφισμα της Κυριακής, απορρίπτοντας την προσφυγή των δύο πολιτών κατά της συνταγματικότητάς του. Ετσι, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά, αφού οι 21 σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο πολιτών για ακύρωσή του.

 

Ομάδα περίπου 40 ατόμων εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ στο Βύρωνα, πέταξε φυλλάδια υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα και μοίρασε προϊόντα από τα ράφια σε πελάτες και, στη συνέχεια, σε περαστικούς. Οι άγνωστοι αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί ένταση πριν φτάσει η αστυνομία.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στο εργοστάσιο της Softex, στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού και Χαρτεργατών στον Βοτανικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε εντός του κτιρίου. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Εντός του εργοστασίου υπήρχαν 40 εργαζόμενοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν εγκαίρως το κτίριο.

 

Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος. «Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο όχι, να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ