Εφημερίδα Κοινωνική

Άρθρο Ν. Ορφανού στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Αμάρτησαν για τη φουκαριάρα τη μάνα τους!

 Breaking News

Άρθρο Ν. Ορφανού στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Αμάρτησαν για τη φουκαριάρα τη μάνα τους!
23 Ιουλίου 2015

Γράφει ο Νίκος Ορφανός

Βουλευτής Β’ Πειραιά

 

Τρίτη μεσημέρι, δεύτερη μέρα με κλειστές τράπεζες και κεφαλαιακούς ελέγχους, φίλος γιατρός μου μιλάει με παράπονο: “Ρε Νίκο πες μου ότι δεν το ήξερες, έχω τα λεφτά που θα αγόραζα το σπίτι μας μέσα, θα τα χάσω; πες μου την αλήθεια”. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάνανε μέχρι εκεί, του απαντώ.

Αν όμως, υποθέσουμε ότι ήξερα, τι θα έκανα άραγε; Θα έτρεχα να σώσω τα δικά μου λεφτά, βγάζοντάς τα; Μάλλον όχι. Θα ειδοποιούσα άλλους, συγγενείς και φίλους; Τότε θα ήταν σαν να ξεκινούσα τη συνειδητή μου αποχώρηση από την πολιτική, γιατί αν τρέχεις να σώσεις πρωτίστως τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις οριστικώς από τα κοινά.

Απορώ, για όποιον το ήξερε και ειδοποίησε το θείο το λαδέμπορα να τραβήξει ό,τι μπορούσε, τον ξάδερφο να ρευστοποιήσει, τον κολλητό να μεταφέρει σε ασφαλές μέρος όσα περισσότερα, προκειμένου να υπάρχει βάση και για ‘κείνον την επόμενη μέρα της κατάρρευσης.

Για άλλη μια φορά ο πολιτικός κόσμος σπιλώνεται από μια μοναδική περίπτωση. Ως βουλευτής λοιπόν και ως φορολογούμενος πολίτης ζητώ από τα κόμματα και πρώτα από το δικό μου, να ζητήσουν τη δημοσιοποίηση των κινήσεων των λογαριασμών των βουλευτών τους, καθώς και όλων των συγγενικών τους προσώπων Α’ βαθμού, μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν τη μοιραία Παρασκευή της αναγγελίας του δημοψηφίσματος. Δε ζητώ να ανακοινωθούν τα υπόλοιπα των λογαριασμών, αλλά μόνο οι κινήσεις, από ένα ποσό, ας πούμε από 3000 € και πάνω. Με πρώτο τον πρωθυπουργό που θα δώσει το καλό παράδειγμα, να ακολουθήσουν αναπληρωτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς και οι στενοί τους συγγενείς.

Το χρήμα δε μυρίζει ούτε έχει ιδεολογία, είχε πει κάποιος μια φορά. Και επειδή όλο για αξιοπρέπειες και τα σχετικά μιλάνε κάποιοι, να η ευκαιρία να δούμε τους αξιοπρεπείς αλλά και τους αναξιοπρεπείς. Τους τζάμπα επαναστάτες με τα φράγκα στη Deutsche Bank, αλλά και το φουκαριάρη το λαδέμπορα θείο που μπήκε άρον- άρον στο αγροτικό για να τραβήξει κι αυτός τις επιδοτήσεις μια καυτή μέρα μεσημέρι σε ένα νησί της Ελλάδας, ειδοποιημένος από την ξαδέρφη του.

Εδώ και τώρα, όλα στη φόρα. Τολμάμε;

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ