Εφημερίδα Κοινωνική

Τσίπρας: Δεν θέλω εκλογές

Τσίπρας: Δεν θέλω εκλογές
09 Ιουνίου 2015

Να ηρεμήσει τις εσωκομματικές φωνές επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της οποίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ιδίως, όπως διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δήλωσε ότι δεν επεξεργάζεται σενάρια εκλογών, αλλά ζήτησε και την στήριξη του κόμματος.

«Τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το Κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Εδωσε δε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών» διεμήνυσε κατηγορηματικά.

Ενημερώνοντας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος, ο Αλ. Τσίπρας είπε στα μέλη της ΠΓ:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση».

Ωστόσο, η απαξιωτική στάση που φέρεται να τήρησαν οι θεσμοί στην βελτιωμένη πρόταση της Αθήνας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν – όπως έπραξαν και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Π.Γ. υπό τον γραμματέα Τάσο Κορωνάκη, ότι θα πρέπει να υπάρξει σκληρή γραμμή της κυβέρνησης καθώς οι πιστωτές δείχνουν ότι δεν επιθυμούν λύση, τουναντίον επιδιώκουν να κονιορτοποιήσουν κάθε αντίσταση, για παραδειγματισμό και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Σε ένα τέτοιο κλίμα εξάλλου, δημοσιοποιήθηκε και η επιστολή 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει άμεσα νομοσχέδιο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ολα δείχνουν ότι η αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την φωνή του κόμματός του, θα αποτελέσει ένα σοβαρό «κρας-τεστ» για τις κυβερνητικές αντοχές στη Βουλή, εφόσον έρθει συμφωνία προς κύρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν «σκληρά» στελέχη των αριστερόστροφων τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Στάθης Λεουτσάκος, Ρούντι Ρινάλντι, Αλέκος Καλύβης κ.α.

Πηγή: iefimerida


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ