Εφημερίδα Κοινωνική

Νέος πρόεδρος στον ΟΛΠ ο Γιάννης Κούβαρης

 Breaking News

Νέος πρόεδρος στον ΟΛΠ ο Γιάννης Κούβαρης
22 Ιουνίου 2015

Ο κ. Γιάννης Κούβαρης θα είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ μετά από την απόφαση, που έλαβε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού εγκρίνοντας την εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ. Μέλος της επιτροπής Μεταφορών και επικεφαλής του θεματικού τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, με την κυβέρνηση να τοποθετεί ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολύ κομβική θέση. Εκτός του κ. Κούβαρη στο νέο ΔΣ του ΟΛΠ θα μετέχουν, μετά την απόφαση της Γ.Σ,

-ως εκτελεστικά μέλη οι κ. Σταύρος Κυραμαργιός (στην θέση του κ. Παν. Πετρουλή) και Σταμάτης Κοιλάκος και

-ως μη εκτελεστικά μέλη η συνδικαλίστρια Λία Φράγκου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Γιώργος Ροίδης (στενός συνεργάτης της προέδρου της Εθνικής τράπεζας Λούκας Κατσέλη), το στέλεχος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας Γ. Καστελάνος, ο κ. Στ. Δρακονταειδής (συνεργάτης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη), η δικηγόρος Ολυμπία Τσαλικίδου, που επελέγη από το υπουργείο Οικονομικών ενώ ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει ο κ. Αθ. Λιάγκος.

-Το ΔΣ συμπληρώνουν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων Γιώργος Γεωργακόπουλος και Νίκος Γεωργίου.

Στη Γενική Συνέλευση, στην οποία «καυτηριάστηκε» η απουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, αποφασίστηκε ακόμα η αύξηση του μερίσματος, που θα διανεμηθεί ανά μετοχή στα 0,099 λεπτά του € από 0,036 λεπτά του €. Αυτή η αύξηση, που κρίνεται ως «λελογισμένη» θα αποφέρει στα ταμεία του κράτους περίπου 2,5 εκατομμύρια € από περίπου 900.000€.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας Γιώργος Γεωργακόπουλος υπογράμμισε την ανισότητα στον ανταγωνισμό με τα φορολογικά προνόμια, που απολαμβάνει η Cosco και ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του Οργανισμού.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμευτεί πως θα βρίσκεται στη ΓΣ και θα κάνει ανακοινώσεις για τα εργασιακά, καθώς εκκρεμεί το θέμα της υπογραφής νέων ΣΣΕ.

 

Πηγή : iefimerida.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ