Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΑΤΟ: Μετασχηματισμός της συμμαχίας

ΝΑΤΟ: Μετασχηματισμός της συμμαχίας
25 Ιουνίου 2015
Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο θέμα της εφαρμογής του Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ (Readiness Action Plan), που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία, είναι το κύριο αντικείμενο της διήμερης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας της νέας Διακλαδικής Δύναμης Δράσης Εξαιρετικά Υψηλής Ετοιμότητας (Very High Readiness Joint Task Force), που θα συμμετάσχει στην κοινή άσκηση του ΝΑΤΟ TRIDENT JUNCTURE, το φθινόπωρο στην Ιταλία, την Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος κάλεσε εκ νέου το ΝΑΤΟ να καλύψει με άμεσο τρόπο τις εξελίξεις στον Νότο, που αποτελούν άμεσες πολύπλοκες απειλές, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης στην περιοχή.

Παράλληλα υπέβαλε πρόταση για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου (NATO Force Integration Unit -NFIU) στην Κρήτη, «πρόταση που συγκράτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε επίσης την «πρόθεση» να μεταφερθεί η αεροπορική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ από τη Σούδα στην Κάρπαθο. «Η ενίσχυση της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τα κράτη-μέλη και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εργασιών προς αυτήν την κατεύθυνση τους επόμενους μήνες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Καμμένος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Βρετανό ομόλογό του Μάικλ Φάλον να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας Τζέισον Κένι.

Επίσης, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

ΠΗΓΗ: REAL

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ