Εφημερίδα Κοινωνική

Εκτελεστική Επιτροπή αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Εκτελεστική Επιτροπή αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
23 Ιουνίου 2015

Αλλαγές στα διοικητικά του Ολυμπιακού καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέμεινε μεν πρόεδρος της ομάδας παρέδωσε όμως την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας των «ερυθρόλευκων» σε εκτελεστική επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα ύστερα από την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε σήμερα, Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ελλάδας:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνεδρίασε σήμερα 22 Ιουνίου 2015 στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Το παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης, το κλίμα ήταν εξαιρετικό σε όλη τη διάρκεια του, ως συνέχεια της διάθεσης όλων να προχωρήσουν ενωμένοι, αποφασισμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ στο δρόμο των επιτυχιών για τον σύλλογο.

Στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1) Ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι νομικοί του Συλλόγου, ενημέρωσαν το Δ.Σ. για τα τρέχοντα δικαστικά θέματα και ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως ουδεμία νομική και πραγματική βάση δεν έχουν οι εις βάρος του κατηγορίες ενώ και ο Σύλλογος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

2) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον κ. Θόδωρο Γιαννίκο ότι ο σύλλογος έχει ενημερώσει διεξοδικά και αναλυτικά, από την πρώτη στιγμή και με επίσημο τρόπο, την UEFA, για τα συγκεκριμένα ζητήματα και αυτό συνεχίζει να κάνει. Οι προσπάθειες ορισμένων (όπως η παράνομη αποστολή φακέλων από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός) έπεσαν στο κενό και η ομάδα μας θα συμμετέχει κανονικά στο Champions League της περιόδου 2015-2016.

3) Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι το επόμενο διάστημα θα παραχωρήσει μια Συνέντευξη Τύπου, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει, αλλά επέλεξε να μιλήσει πρώτα στη Δικαιοσύνη και μετά δημόσια, απευθυνόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού.

4) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν και για την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΠΑΕ, αύξηση που καλύπτει εξ ολοκλήρου, από δικά του κεφάλαια, ο κ. Μαρινάκης και επανέλαβε ότι εγγυάται και στηρίζει το μέλλον της ομάδας.

5) Τέλος ο Πρόεδρος κ. Μαρινάκης πρότεινε την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τη δημιουργία μιας Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία θα παραχωρηθεί το σύνολο των διοικητικών αρμοδιοτήτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

α) Την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου έχει πλέον ως εξής:

Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος

Σάββας Θεοδωρίδης, Α” Αντιπρόεδρος

Σωκράτης Κόκκαλης του Σωκράτη, Β” Αντιπρόεδρος

Μιχάλης Kουντούρης, Γ” Αντιπρόεδρος

Θεόδωρος Γιαννίκος, Δ” Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Μώραλης, Ε” Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Αγραφιώτης, ΣΤ” Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος

Σωκράτης Κόκκαλης του Πέτρου

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης

Κωνσταντίνος Μπαρμπής

Ανδρέας Νασίκας

Αναστάσιος Τσούφης

Χρήστος Μηστριώτης

β) Υιοθετώντας την πρόταση του κ. Μαρινάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στην οποία θα μετέχουν οι:

1) Ιωάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος

2) Μιχάλης Κουντούρης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος, αγωνιστικού και μετεγγραφών

3) Θεόδωρος Γιαννίκος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., υπεύθυνος νομικών υπηρεσιών και εκπρόσωπος της ΠΑΕ στους θεσμούς

4) Κριστιάν Καρεμπέ, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και διεθνών σχέσεων

5) Γεώργιος Παύλου, Πρόεδρος Θρύλος ΑΕ, υπεύθυνος υποδομών (προπονητικό κέντρο), διοικητικών λειτουργιών και Ακαδημιών

6) Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, υπεύθυνος για την εμπορική διεύθυνση, την εταιρική επικοινωνία και εταιρική κοινωνική ευθύνη

Μετά την παραπάνω απόφαση του ΔΣ, ο κ. Β. Μαρινάκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ζήτησε να κλείσει σύντομα το θέμα προπονητή και να αποκτηθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν από την Εκτελεστική Επιτροπή (όπως και ο προπονητής) και με μπάτζετ ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχιση του έργου των ακαδημιών, μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης επενδύσεων για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Προπονητικού Κέντρου του Ρέντη αλλά και στο κοινωνικό έργο της ΠΑΕ με στόχευση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την προσφορά στη πόλη του Πειραιά.

Τις επόμενες ημέρες η Εκτελεστική Επιτροπή θα ανακοινώσει τις πρώτες αποφάσεις της για τη λειτουργία της ομάδας μας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ