Εφημερίδα Κοινωνική

Συλλήψεις στελεχών της Fifa

Συλλήψεις στελεχών της Fifa
27 Μαΐου 2015

Σεισμός χτύπησε σήμερα τη Fifa με τη σύλληψη στη Ζυρίχη, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών, έξι υψηλόβαθμων στελεχών στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές κατά τις οποίες ο Τζόζεφ Μπλάτερ διεκδικεί 5η προεδρική θητεία στην πανίσχυρη και πάμπλουτη διεθνή ομοσπονία.

Σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές, οι έξι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για παθητική δωροδοκία ύψους πολλών εκατομμυρίων από τη δεκαετία του ’90 μέχρι τις μέρες μας.

Η εφημερίδα New York Times που αποκάλυψε την υπόθεση γράφει ότι δεκάδες ελβετοί αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί στο πολυτελές Baur au Lac Hotel , στο κέντρο της Ζυρίχης, όπου ζήτησαν από την υποδοχή τα κλειδιά των δωματίων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν εφόδους.

Οι συλλήψεις έγιναν σε συνθήκες ηρεμίας. Ενα στέλεχος της Fifa o Εντουάρντο Λι της Κόστα Ρίκα, βγήκε από το δωμάτιό του με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών και οδηγήθηκε προς βοηθητική έξοδο. Του επιτράπηκε να πάρει μαζί του την διακοσμημένη με το λογότυπο της Fifa αποσκευή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συλλήψεις αφορούν κατηγορίες για διαφθορά που εκτείνονται σε βάθος εικοσαετίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ