Εφημερίδα Κοινωνική

Ίλιον : Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά

 Breaking News

Ίλιον : Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά
07 Μαΐου 2015

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων και αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε μεταφορά αποθεματικών του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το ψήφισμα:

1. «Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

2. Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας Δημήτριος, γι’ αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και να προχωρήσει σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.

3. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύει τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

4. Δυναμική συμμετοχή αιρετών & εργαζομένων με το μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου την ημέρα της συζήτησης της Π.Ν.Π. στη Βουλή.

5. Οι δανειακές συμβάσεις του Κράτους να εγκρίνονται από την Ολομέλεια της Βουλής ώστε να ενημερώνονται οι Φορείς του Δημοσίου και ο Ελληνικός Λαός.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ