Εφημερίδα Κοινωνική

Το Υπουργείο Παιδείας διώχνει τους μαθητές υποψήφιους των Πανελληνίων εκτός Κορυδαλλού, εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στις Φυλακές!

 Breaking News

Το Υπουργείο Παιδείας διώχνει τους μαθητές υποψήφιους των Πανελληνίων εκτός Κορυδαλλού, εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στις Φυλακές!
27 Απριλίου 2015

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή για τη μη διεξαγωγή της δίκης της Χ.Α στον Κορυδαλλό (όλες οι δημοτικές παρατάξεις, Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, Ένωση Συλλόγων Γονέων, Αθλητικά Σωματεία) καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα Εξεταστικά Κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές του Κορυδαλλού εκτός της πόλης, σε γειτονικούς Δήμους (Νίκαια- Κερατσίνι) εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των Φυλακών, δίπλα σε 11 σχολικές μονάδες, ορισμένες εκ των οποίων λειτουργούν πάγια ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου : «Οι δεκάδες εκατοντάδες μαθητές του Κορυδαλλού και οι οικογένειες τους, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σχολικής τους ζωής, αντιμετωπίζονται από το αρμόδιο Υπουργείο με αναλγησία και περιφρόνηση, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ευαισθησία.

Αντιμετωπίζονται άνισα, ως μαθητές – υποψήφιοι β΄κατηγορίας, αφού δεν τους εξασφαλίζονται οι αναγκαίες συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας ώστε να δώσουν εξετάσεις, όπως όλοι οι μαθητές της χώρας, στο γνώριμο σχολικό περιβάλλον σε μικρή απόσταση από το σπίτι τους.

Οι μαθητές και οι οικογένειες τους για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, εξορίζονται μεθοδευμένα από τα σχολεία τους, εξαιτίας της πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης να μη βρει κατάλληλη δικαστική αίθουσα εκτός Κορυδαλλού. Δεδομένου δε ότι η δίκη θα διαρκέσει περισσότερο από 1, 5 χρόνο, η μεταφορά των Εξεταστικών Κέντρων του Κορυδαλλού, δεν αφορά μόνο τους φετινούς υποψήφιους, αλλά οπωσδήποτε και αυτούς της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι στις 31 Μαρτίου ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς, σε κοινή δήλωση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Τάσο Κουράκη, είχε εκφράσει δημόσια την αντίθεση του στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα σε συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και εκπροσώπων τοπικών φορέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, ο κ. Κουράκης όχι μόνο συμφώνησε με το αίτημα μεταφοράς της έδρας διεξαγωγής, αλλά δήλωσε ότι θα παραστεί στη δίκη για να υποστηρίξει το αίτημα. Τελικά, στις 20 Απριλίου «έλαμψε» δια της απουσίας του!»

Ο δήμος Κορυδαλλού, με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει «την στάση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία είναι ανακόλουθη και ασυνεπής με τις δεσμεύσεις απέναντι στον Δήμο και στους φορείς, λειτουργώντας με αδιαφορία προς τους μαθητές, τους οποίους και θα έπρεπε να υπερασπίζεται. Με τη συμπεριφορά αυτή προκαταλαμβάνεται η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο θα τεθεί εκ νέου στις 7 Μαΐου από τη δημοτική αρχή το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού.

Με τον αιφνιδιαστικό του «σχεδιασμό» το Υπουργείο αποδεικνύει περίτρανα ότι οι φόβοι μας για τις συνέπειες της διεξαγωγής της δίκης και στη λειτουργία της πόλης, είναι πέρα για πέρα πραγματικοί και αφορούν την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών του Κορυδαλλού, που αντιμετωπίζονται ως παρίες.»

Παράλληλα, ο δήμος προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην πραγματοποίηση της δίκης στον Κορυδαλλό και στη σχεδιαζόμενη αναστάτωση δεκάδων, εκατοντάδων μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι καταβάλλουν τεράστιο αγώνα, ματώνοντας οικονομικά, για να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να πετύχουν σε κάποιο ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ