Εφημερίδα Κοινωνική

Θέλουμε τουρίστες στον Πειραιά …Ας μη βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή τους – Δείτε τι συμβαίνει στην Πειραϊκή

 Breaking News

Θέλουμε τουρίστες στον Πειραιά  …Ας μη βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή τους – Δείτε τι συμβαίνει στην Πειραϊκή
25 Απριλίου 2015

Πολλές συζητήσεις γίνονται τελευταία με βασικό θέμα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού στον Πειραιά. Η ευθύνη για το ότι δεν έχει κατορθώσει η πόλη μας να ωφεληθεί τόσα χρόνια από τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στο λιμάνι βαραίνει πολλούς και σηκώνει μεγάλη κουβέντα… Το τελευταίο διάστημα έχουν παρθεί κάποιες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά όλες σκοντάφτουν στις «παθογένειες» του Πειραιά.

Εξαίρεση αποτελούν τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου, που μόλις πρόσφατα έβαλαν στο πρόγραμμά τους την Πειραϊκή. Εξαιρετική πρωτοβουλία για την οποία επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής λένε τα καλύτερα. Άλλωστε για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, είδαν τουριστική κίνηση στην Πειραϊκή.

Όμως και εδώ… το «κακό πρόσωπο» του Πειραιά έκανε την εμφάνισή του. Ο Δήμος Πειραιά δεν μερίμνησε, σε πρώτη φάση, ώστε να κοπούν τα ψηλά δέντρα της Πειραϊκής, των οποίων τα κλαδιά «πέφτουν» μέσα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τους τουρίστες που επιβιβάζονται στην οροφή των λεωφορείων ανοιχτού τύπου. Η εφημερίδα μας ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλές μέρες και ζήτησε απαντήσεις από τους αρμόδιους. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώσαμε το πρόβλημα εντοπίζεται στα εξής σημεία:

 

DENTRA (2)• Επί της Ακτής Θεμιστοκλέους 238 (λίγο μετά το εστιατόριο “Τσάκος”)

• Επί της Ακτής Θεμιστοκλέους 200 (στον ύψος της Μητρόπολης)

• Επί της Ακτής Θεμιστοκλέους 166

• Επί της Ακτής Θεμιστοκλέους 158

 

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Πειραιά ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα ως εξής:

«Γνωρίζω το πρόβλημα. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε ως τώρα να παρέμβουμε διότι δεν διαθέτουμε ειδικά καλαθοφόρα. Ξέρετε, τα συγκεκριμένα δέντρα είναι ψηλά και είναι δύσκολο να κόψουμε τα κλαδιά τους χωρίς τα κατάλληλα μηχανήματα. Όλες αυτές τις μέρες προσωπικά, έκανα έναν αγώνα δρόμου για να βρω καλαθοφόρο 25μ. Απευθύνθηκα στην Καθαριότητα, στον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλογερόγιαννη αλλά δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Μίλησα και με την Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ. Οι άνθρωποι εκεί μας βοηθάνε σε ό,τι ζητάμε. Έχουμε άριστη συνεργασία. Τελικά βρέθηκε το καλαθοφόρο και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες από Δευτέρα, που ευελπιστώ ότι δεν θα έχουμε ζητήματα με στάσεις εργασίας στον ΧΥΤΑ και τους Δήμους».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ