Εφημερίδα Κοινωνική

Στέλνουν τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον Εισαγγελέα για τη δενδροφύτευση στην περιοχή των Λιπασμάτων

 Breaking News

Στέλνουν τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον Εισαγγελέα για τη δενδροφύτευση στην περιοχή των Λιπασμάτων
27 Απριλίου 2015

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητάει χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωποκράτηση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, κατέθεσε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Πρότυπος Κτηματική και Τουριστική ΑΕ για την δενδροφύτευση στην περιοχή της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας που πραγματοποίησαν ο Δήμος και οι κάτοικοι στις 4 και 5 Απριλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την διεκδίκηση της ανάπλασης αυτού του κομματιού της πόλης, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του δημάρχου.

Η Θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, στην ιδιοκτησία της οποίας πέρασε η περιουσία του παλαιού εργοστασίου Λιπασμάτων για χρέη του Ομίλου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη προς το ελληνικό δημόσιο, αντέδρασε εξ’ αρχής με τρόπο απαράδεκτο στις ενέργειες του Δήμου και τον κατοίκων. Υπάλληλοι της Πρότυπος Κτηματική, επιτέθηκαν φραστικά στους υπαλλήλους του Δήμου που πραγματοποιούσαν χωματουργικές εργασίες, ενώ ο Πρόεδρος της Κτηματικής προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, και δεν δίστασε να απειλήσει με διώξεις και τους υπόλοιπους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, οι οποίοι με κοινή συνέντευξη τύπου δήλωσαν ότι στηρίζουν το αίτημα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε σχετικά: «Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρώην βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας συμπεριφέρονται σαν «τσιφλικάς» σε υπηκόους. Οι κάτοικοι όμως και η δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό το πολύ όμορφο κομμάτι της πόλης μας, το οποίο πληρώσαμε με τον ιδρώτα μας και τις ζωές, το πληρώσαμε ακριβά και στην βιομηχανική του ανάπτυξη και στην μετέπειτα παρακμή του.Διεκδικούμε αυτό το κομμάτι της πόλης να γίνει σήμερα ένα νέο παράθυρο για όλο τον Πειραιά που θα δίνει ανάσα ζωής, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αναψυχής. Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μας στηρίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Δήμαρχος Περάματος, η Δήμαρχος Σαλαμίνας και όλη η πόλη. Συνεχίζουμε κανονικά τις ενέργειες μας και δεν πρόκειται ούτε να φοβηθούμε ούτε να υποχωρήσουμε».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ