Εφημερίδα Κοινωνική

Παραλειπόμενα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

 Breaking News

Παραλειπόμενα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
14 Απριλίου 2015

«Σημειώσεις»… από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Πειραιά

 

Ένταση για την Χρυσή Αυγή

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Πειραιά της ΧΑ Νίκος Κούζηλος για τη δέσμευση του εκλογικού επιδόματος των εργαζομένων του Δήμου. Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κατσαφάδος ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί τέτοια κινητοποίηση για τη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό και όχι για την δίκη της 17Ν; Αργότερα ο κ.Κατσαφάδος ήρθε σε κόντρα με την Ελπίδα Παντελάκη, όταν η τελευταία χαρακτήρισε την ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση.

Ξέσπασμα Παναγιώτη Καλογερόγιαννη για την Καθαριότητα

‘’Πυρά’’ εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καλογερόγιαννης για όσους βάζουν εμπόδια στην καθαριότητα του Πειραιά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε κάποια δημοσιεύματα που σύγκριναν τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη με τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα. Δεσμεύτηκε ότι με το νέο προσωπικό θα διατηρήσει καθαρή την πόλη και με που έρθουν τα 8μηνα η υπηρεσία καθαριότητας θα ενισχυθεί.

Προϋπολογισμός

Εγκρίθηκε τελικά ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μάλιστα… χωρίς παρατηρήσεις. Πλέον λύνονται τα χέρια της δημοτικής Αρχής Μώραλη να εφαρμόσει την πολιτική της.

ΟΛΠ, Δήμοι και εκτάσεις

Το ΔΣ Πειραιά συντάσσεται (και με ψήφισμα) στο πλευρό της δημοτικής Αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων. Μάλιστα το θέμα συζήτησαν και σε κοινή τους συνάντηση Μώραλης και Δρίτσας επεκτείνοντας την κουβέντα στον ΟΛΠ και στο λιμενικό ταμείο το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ Πειραιά μετά το Πάσχα.

Τουμπέκης και Φύκια κράτησαν τα προσχήματα

Τη Μ. Εβδομάδα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να κάνουν πρόωρες διακοπές. Η παράταξη ‘’ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ’’ απουσίαζε στο σύνολο της από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκτός από το ζεύγος Τουμπέκη – Φύκια που κρατάνε τα «προσχήματα» της παράταξης και αποδεικνύουν στην πράξη ότι ενδιαφέρονται για τα θέματα της πόλης.

Κινητικότητα

Ιδιαίτερα ‘’κινητικοί’’ εμφανίζονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ Πειραιά οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πηρούνιας και Δημήτρης Παρασκευόπουλος που δεν διστάζουν να διορθώνουν και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη όπου χρειάζεται…

ΠΑΖΑΡΙ… «παρθεναγωγείο»;

‘’Παρθεναγωγείο’’ χαρακτήρισε το Παζάρι ο πρόεδρος Ιορδάνης Κανονίδης. Παραδέχτηκε ότι συχνά-πυκνά εισχωρούν ‘’διάφοροι’’ σε αυτό, ωστόσο το θέμα ελέγχεται τόσο σε επίπεδο αδειών όσο και σε καθαριότητα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς αναφέρθηκε λεπτομερώς στη λειτουργία του ‘’νέου παζαριού’ ’λέγοντας ότι η γενική εικόνα μας ικανοποιεί αλλά χρειάζονται μερικές παρεμβάσεις ακόμη…

Έλεγχος σε θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει αυτές τις μέρες ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης. Η υπηρεσία την οποία εποπτεύει θα αναλάβει την καταγραφή των θέσεων στάθμευσης που έχουν δοθεί σε ΑμΕΑ στον Πειραιά προκειμένου να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα ο Δήμος, για τις συγκεκριμένες θέσεις. Μάλιστα, θα ζητήσει επανέλεγχο των δικαιολογητικών για να εντοπιστούν ‘’περίεργες’’ περιπτώσεις.

Είναι όπου χρειάζεται!

Πέρα από τις υπόλοιπες ικανότητές τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μελάς και Αλέξανδρος Τζεφεράκος, έχουν και… τεχνικές ικανότητες. Βλέπετε, με το που έσπασε ένα τραπέζι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, έσπευσαν αμέσως να το φτιάξουν! Αυτό θα πει προθυμία…

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ