Εφημερίδα Κοινωνική

Ομόφωνη στήριξη στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 Breaking News

Ομόφωνη στήριξη στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
08 Απριλίου 2015

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της διεκδίκησης ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Χρήστου Βρεττάκου, διοργάνωσε την Μ. Δευτέρα κοινή συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά καθώς επίσης και οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, Γιάννης Μύρας Γενικός Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ. και περιφερειακός σύμβουλος, ο Μάκης Μαντάς περιφερειακός σύμβουλος με τη “Δύναμη Ζωής”, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ.Γουρδομιχάλης, μαζί με τον Γ.Γ., ο κ.Μουντζούρης Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και εκπρόσωπος του Νίκου Ορφανού από το “Ποτάμι”.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος. Ο δήμαρχος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν, τόνισε πως είναι απαραίτητο ο δήμος να «αποκτήσει φωνή» και πως η κοινή συνέντευξη είναι μια εικόνα που θα πρέπει να τη συνηθίσουν όλοι. Εξήγησε πως “ Ζητάμε να αλλάξει το ρυθμιστικό σχέδιο και με τροποποίηση του να επιβάλλεται η μη ύπαρξη βιομηχανικής δραστηριότητας καθώς επίσης και να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης και να επανέλθει όπως ήταν πριν από την τελευταία τροποποίηση. Ζητάμε το αυτονόητο. Δεν μπορεί στα 75 μέτρα από το τελευταίο σπίτι να υπάρχει διϋλιστήριο”.

Τη σειρά πήρε ο Δήμαρχος Πειραιά. Ο  κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε πως θα στηρίξει τον Χρ. Βρεττάκο με όλες τις δυνατότητες που έχει και πως θα υπάρξουν αντίστοιχες πιέσεις και από τον δήμο Πειραιά. “Από εκεί και πέρα” ανέφερε “ αν μας ζητηθεί τεχνική βοήθεια είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε με διάφορα μέσα. Εφόσον συμφωνούμε θα είμαστε παρόντες και θα βοηθήσουμε. Τα Λιπάσματα είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα και πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και το λογικό”.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασσιμάτης, ανέφερε πως ο Κορυδαλλός έχει σχέση με τη διεκδίκηση του αιτήματος από περιβαλλοντικής άποψης. “Οι συνέπειες της επιβάρυνσης από το φουγάρο υπήρχαν και στον Κορυδαλλό. Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας”.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκης, και δήλωσε πως “Προσυπογράφουμε για το θέμα αυτό. Είναι σημαντική η κοινή συνέντευξη τύπου και όντως θα κουραστείτε να μας βλέπετε. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν όλους. Πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής, που δεν είναι πολίτες 2ης κατηγορίας , να απολαμβάνουν χώρους πρασίνου και πολιτισμού”.

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας, κα Ισιδ. Νάννου, ανέφερε από την πλευρά της πως θα σταθεί δίπλα στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς, όπως τόνισε, οι πολίτες όλου του Πειραιά είναι οι κάτοικοι της «διπλανής πόρτας» και πως η Σαλαμίνα αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα με αυτά του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Έπειτα, το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Νίκαια-Ρέντη κ. Κώστας Τσεφαλάς τονίζοντας πως “Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας με την απόφαση που έλαβε και επικρότησε στις 31/3 και τάσσεται στο πλευρό σας και για τους συντελεστές και για τις χρήσης γης. Δεν θεωρούμε ανάπτυξη μια εγκατάσταση σαν αυτή που υπάρχει σήμερα. Όταν λέμε ανάπτυξη εννοούμε, κυρίως, ανάπτυξη του ανθρώπου. Ο δήμος μας είναι στη διάθεσή σας”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Γαβρίλης Γιώργος ανέφερε πως το καλύτερο οικόπεδο που έχει μείνει στην Αττική είναι αυτό των Λιπασμάτων και τόνισε είπε πως“ Αναζητάμε μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική ανταπόδοση. Θέλουμε να αποχαρακτηρισθεί η περιοχή από βιομηχανική ζώνη. Το θέμα αυτό είναι ψηλά στην ατζέντα της περιφέρειας”.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε πως “Είναι πάρα πολύ σημαντικό που παρά την ανθρωπιστική κρίση ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιβάλλον. Υποστηρίζουμε τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε αυτό το εγχείρημα. Πρέπει ο χώρος να μείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση”.

Ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ. και περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά, Μύρας Γιάννης, ανέφερε “ Χαιρετίζω τη σημερινή συνέντευξη και με ό,τι μέσα και πρωτοβουλίες θα είμαστε δίπλα σας. Ο Πειραιάς έχει τεράστιες δυνατότητες”.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της Β’ Πειραιά, κα Νίνα Κασιμάτη, “Συρρέει μια ταυτόσημη πολιτική βούληση. Επιτέλους, πρέπει αυτός ο χώρος να επιστρέψει στο λαό του. Η ανάπτυξη την αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια όταν σηκώνει ψηλά τον πολιτισμό μας”.

Τέλος, στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, κ. Μουτζούρης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη σημαντικότητα του έργου που επιτελεί η Ρ.Α.Λ.

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ