Εφημερίδα Κοινωνική

«Ναι» στο Διαδίκτυο αλλά με κανόνες

 Breaking News

«Ναι» στο Διαδίκτυο αλλά με κανόνες
06 Απριλίου 2015

Για τους χρυσούς κανόνες ασφαλούς πλοήγησης μίλησε την Τετάρτη 1η Απριλίου, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε τον κ. Σφακιανάκη και την ομάδα του, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα και χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς φαινόμενα bullying και εκφοβισμού συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Πρόκειται για ένα γέννημα των τελευταίων δεκαετιών, αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που χάνει τη συνοχή της. Ο καθένας εκτίθεται χωρίς όρια σε όλους και όλοι μαζί στους πιο αδύναμους σε μια εποχή που η κοινωνική αλληλεγγύη θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί. Ίσως γιατί στη χώρα μας η κρίση ήρθε καθυστερημένα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και έδωσε χώρο να εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές ορισμένες φορές ακόμη και με την ανοχή της κοινωνίας.

Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι αμέτοχος και να παραμένει απλώς παρατηρητής σε όσα συμβαίνουν και γι΄ αυτό το λόγο ως Δημοτική Αρχή, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σ’ αυτή την ενημερωτική εκδήλωση προκειμένου να σταματήσουμε τέτοιου είδους γεγονότα».

Με τη σειρά του ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος τονίζοντας ότι στόχος της Διεύθυνσής του είναι να φέρει τη γνώση μέσα από την εμπειρία.

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης αναφέρθηκε, ακόμα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις cyberbullying και επισήμανε ότι το Διαδίκτυο είναι φως αλλά έχει κανόνες. «Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που ερευνούμε, οι οποίοι δεν προσελήφθησαν ή απελύθησαν για τις απόψεις του που είχαν δημοσιοποιήσει σε social media πριν από δέκα χρόνια. Δυστυχώς πολλά blog αντί να είναι μέσα ελεύθερης διακίνησης ιδεών, μετατρέπονται σε μέσα εκφοβισμού. Και σ’ αυτό το σημείο οι παρεμβάσεις μας είναι καταλυτικές γιατί κανένας δεν μπορεί να πέφτει θύμα εκβιασμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει καινοτομήσει και δημιούργησε το cyberkid.gr όπου οι γονείς μπορούν μέσα από παιχνίδια να μάθουν στα παιδιά τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και παράλληλα τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν διαδικτυακά παιχνίδια χωρίς να κινδυνεύουν. Επίσης από τη Δίωξη έχει στηθεί η γραμμή SOS 11188 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση κατά της παιδοφιλίας.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ