Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

 Breaking News

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!
03 Απριλίου 2015

Μία ενδιαφέρουσα διάλεξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

*Γράφει ο Στέλιος Τραϊφόρος

ΤΑ ΙΔΙΑ λάθη, οι ίδιες συμπεριφορές των κυβερνήσεων της Ελλάδας – Κύπρου, προκάλεσαν την οικονομική κρίση – κατάρρευση των δύο χωρών και οδηγήθηκαν, δυστυχώς, στα μνημόνια από τα οποία, ακόμη, δεν έχουν ξεφύγει….

Αυτήν την εικόνα παρουσίασαν και αυτές τις αλήθειες έδωσαν – στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά – διαπρεπείς ομιλητές σε μια εξαιρετική διάλεξη με τίτλο: «ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ», που οργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Π..

Ομιλητές υπήρξαν οι εξής:

Γεώργιος Λιλλήκας, Πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών» Κύπρου

Σπυρίδων Μαντούβαλος, Δικηγόρος

Σπυρίδων Λαβδιώτης, Οικονομολόγος, πρώην στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά.

Μετά την θαυμάσια παρουσίαση των ομιλητών από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργο Σταματόγιαννη, πρώτος πήρε τον λόγο ο Γεώργιος Λιλλήκας, Πρόεδρος του κόμματος της «Συμμαχίας των Πολιτών» στην Κύπρο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα ακόλουθα:

«Η Κύπρος πέρασε την χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της και εξακολουθεί ακόμη να είναι πολύ δύσκολη η θέση της. Από τα λάθη των ηγεσιών της τα τελευταία χρόνια (Χριστόφια – Αναστασιάδη), προκλήθηκε ένα τεράστιο χρέος που οδήγησε στην κατάρρευση της οικονομίας της. Οι ΗΠΑ, είναι αλήθεια, ότι κάνουν προσπάθειες να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Μεγαλονήσου. Αποτύχαμε να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί και αυτή, την ζώνη των υδρογονανθράκων. Όσο εμείς υποχωρούμε στο θέμα αυτό, τόσο ακάθεκτη προχωρά η Τουρκία. Το «Μπαρμπαρόσα», το πλοίο των Τούρκων, κατάφερε να διακοπούν οι συνομιλίες με τους ξένους ερευνητές των υδρογονανθράκων. Συγχρόνως, η Τουρκική ηγεσία (Ερντογάν), επιδιώκει την λύση του κυπριακού προβλήματος με την «μοιρασιά» των θαλάσσιων ευρημάτων, και στο θέμα αυτό, δυστυχώς, η κυβέρνηση της Κύπρου συνεχώς υποχωρεί. Θα κάνω προτάσεις στην νέα Ελληνική κυβέρνηση, ώστε το Κυπριακό θέμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει Ευρωπαϊκό πρόβλημα, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό η Ε.Ε.. Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα την Κύπρο».

 

Ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ

Προβλημάτισε τους πολυπληθείς ακροατές της διάλεξης ο Οικονομολόγος Σπύρος Λαβδιώτης, με τα στοιχεία που παρέθεσε βάσει των οποίων και οι δύο χώρες δεν…..γνωρίζουν (Ελλάδα – Κύπρος) το πραγματικό χρέος τους στους δανειστές τους!! Και τούτο, οφείλεται στο γεγονός των τραγικών λαθών, παραλείψεων, και δίχως σοβαρότητα ενεργειών των κυβερνήσεων των δύο χωρών, στην διαχείριση των οικονομικών τους.

Είπε, ακόμη, τα εξής συγκεκριμένα ο έξοχος ομιλητής:

- Το 1/3 των επενδύσεων της Κύπρου αφορά στον Ελληνικό χώρο.

- Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα να τουρκοποιηθεί η Θράκη.

- Οι Θεσμοί (πρώην Τρόικα) δεν παύουν να δουλεύουν και να προσφέρουν τοκογλυφικές υπηρεσίες στους δανειστές της χώρας μας.

- Η Ελλάδα είχε χρέος 130 δισεκατομμυρίων και βρέθηκε να οφείλει, στους σημερινούς δανειστές της, πάνω από 350 δισ., γι’ αυτό επήλθε και η κατάρρευση της οικονομίας της, χωρίς να γνωρίζουν οι πολιτικοί της πως εξογκώθηκε αυτό το χρέος! Οι Πρωθυπουργοί της – στα τελευταία χρόνια – δεν γνωρίζουν από οικονομία και δεν μπορούν να προσδιορίσουν το αληθινό χρέος του κράτους.

- Η Κύπρος έχει και αυτή, αναλογικά, μεγάλο χρέος, αλλά σιγά – σιγά το ξεπληρώνει, αλλά κανείς δεν γνώριζε το παραγματικό ύψος του χρέους της. Με τέτοιες προϋποθέσεις, θα είναι δύσκολο, η Κύπρος, να αναπτυχθεί οικονομικά.

 

Ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ

Ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Μαντούβαλος έκανε μια ωραία ιστορική διαδρομή της Κύπρου μέχρι σήμερα και επεσήμανε τα γεγονότα τα σημαντικά μέχρι να γίνει αυτόνομο και δημοκρατικό κράτος.

Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε μεγάλη συζήτηση μεταξύ των ακροατών και των πρώτων που απάντησαν σε διάφορες εύστοχες ερωτήσεις του κοινού. Στην υπέροχη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Βασίλης Βενέτης, οι πολιτεύτριες του Πειραιά Μίνα Σαμαρά, Μαρία Μαντούβαλου, τέως ανώτεροι δικαστικοί δικηγόροι, οικονομολόγοι κ.α.

 

 

dikigorikos sillogos ekdilwsh (1) dikigorikos sillogos ekdilwsh (2) dikigorikos sillogos ekdilwsh (3) dikigorikos sillogos ekdilwsh (4) dikigorikos sillogos ekdilwsh (5) dikigorikos sillogos ekdilwsh (6) dikigorikos sillogos ekdilwsh (7) dikigorikos sillogos ekdilwsh (8)

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ