Εφημερίδα Κοινωνική

Καταδίκη δύο μελών της ΧA για επίθεση στον Πειραιά

Καταδίκη δύο μελών της ΧA για επίθεση στον Πειραιά
01 Απριλίου 2015

Ένοχοι για απλή σωματική βλάβη κρίθηκαν, σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής Νίκος Αποστόλου και Νεκτάριος Σαλούφας, που δικάζονταν για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, στις 15/09/2012 στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά.

Εναντίον των δύο κατηγορουμένων είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά ένα μέλος της Πρωτοβουλίας, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε γροθιές και χτυπήματα από τους δύο κατηγορούμενους.

Στον Ν. Σαλούφα επιβλήθηκε ποινή επτά μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στον Ν. Αποστόλου επτά μήνες εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ η ημέρα, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ενάγων υποστήριξε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ότι περίπου 20 άτομα που πραγματοποιούσαν πικετοφορία δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση από τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι δύο κατηγορούμενοι.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι εκείνοι δέχθηκαν πρώτοι επίθεση, ενώ περπατούσαν στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ