Εφημερίδα Κοινωνική

Δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στον Πειραιά

 Breaking News

Δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στον Πειραιά
24 Απριλίου 2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στη Συνέντευξη Τύπου για το Final Four Euro League 2015 του πόλο γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

Η σημαντική αθλητική διοργάνωση, φιλοξενείται στον Πειραιά και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Καλωσορίζουμε στον Πειραιά το τουρνουά πόλο γυναικών, όλες τις ομάδες, τους αθλητές, τους εκπροσώπους και τους επικεφαλής της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Είμαστε υπερήφανοι που ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, ξαναβάζοντας την πόλη μας στο χάρτη των πόλεων που μπορούν να διοργανώσουν τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί συμμετέχει και η ομάδα της πόλης μας, ο Ολυμπιακός, μια ομάδα με πολύ υψηλή ποιότητα. Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του Πειραιά διαχρονικά και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Το Εθνικό Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», μπορεί να φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Σκοπεύουμε τα επόμενα χρόνια στην πόλη μας, και είναι μια ευκαιρία να το θέσουμε, να δημιουργήσουμε ένα κολυμβητήριο καλύτερων προδιαγραφών στο οποίο να μπορούμε να φιλοξενήσουμε αγώνες υψηλού επιπέδου, διεθνείς αγώνες και όχι μόνο. Θέλουμε και οι ομάδες της πόλης, ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός και άλλες να μπορούν να έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις για να προοδεύουν. Έχουμε τη διάθεση να φιλοξενήσουμε αυτό το διήμερο τους συμμετέχοντες στο τουρνουά, να γνωρίσουν τον Πειραιά, τις ομορφιές του, τα Μουσεία μας, το Δημοτικό Θέατρο και μια σειρά άλλων τοποθεσιών. Ως Δήμος Πειραιά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε η διοργάνωση να έχει επιτυχία και να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις τέσσερεις ομάδες, αλλά θα μου επιτρέψετε να ευχηθώ για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στην ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό. Να γίνουν ωραία παιχνίδια, να γεμίσει το Κολυμβητήριο, σε μια καλή αθλητική ατμόσφαιρα που είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει. Μακάρι ο Πειραιάς να διεκδικήσει παρόμοια τουρνουά υψηλού επιπέδου στο μέλλον».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στον Πειραιά ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Μέσα στην πενταετία, όπως υποσχεθήκαμε, θα γίνει το κολυμβητήριο στον Πειραιά. Θα είναι καινούργιο και μεγαλύτερο από το «Π. Καπαγέρωφ». Οικόπεδα έχουμε στον Πειραιά, μένει να εξετάσουμε κάποιες παραμέτρους. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση με τον περιβάλλοντα χώρο στο ΣΕΦ, αν θα αλλάξει δηλαδή τα πλάνα της προηγούμενης Κυβέρνησης ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση το κολυμβητήριο μπορεί να γίνει στα Καμίνια, στο στρατόπεδο «Σακελλίωνα» ή στο στρατόπεδο Παπαδογεωργή. Χρειάζεται μία χρηματοδότηση και έχουμε τη δυνατότητα να τη βρούμε. Αναφερόμαστε σε ένα κολυμβητήριο χωρητικότητας τεσσάρων με πέντε χιλιάδων θέσεων, που θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και θα μειώσει τη μεγάλη χρήση του «Πέτρος Καπαγέρωφ» , που υφίσταται από τους Συλλόγους».

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε βίντεο με τις ομορφιές του Πειραιά από την τουριστική καμπάνια «Destination Piraeus», ενώ δόθηκε στους παρευρισκόμενους, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, συμμετέχοντες στο τουρνουά και στα μέλη των Ομοσπονδιών ο έντυπος τουριστικός οδηγός «Destination Piraeus». Σήμανση του «Destination Piraeus» θα υπάρχει κατά τη διάρκεια του Final Four.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ