Εφημερίδα Κοινωνική

Αξιοποίηση κέντρων κράτησης και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για πρόσφυγες ζητά ο Καμίνης

 Breaking News

Αξιοποίηση κέντρων κράτησης και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για πρόσφυγες ζητά ο Καμίνης
16 Απριλίου 2015

«Έφτασε η ώρα να δράσουμε» δήλωσε για το μεταναστευτικό στην εφημερίδα «Έθνος» ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης προσθέτοντας ότι «πρέπει να ληφθούν αποφάσεις προτού η κατάσταση γίνει μη διαχειρίσιμη». Υπογράμμισε ότι τα Κέντρα Φιλοξενίας πρέπει να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ζήτησε την παραχώρηση υποδομών, όπως εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και κατασκηνώσεις αναψυχής αξιωματικών από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων.

Παράλληλα, εξαπέλυσε «βέλη» προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την διότι προσπάθησε να καταργήσει τα Κέντρα Υποδοχής χωρίς κανένα σχέδιο «για το τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι που κρατούνταν σε αυτά».

Ζήτησε εφαρμογή συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής τονίζοντας, ότι, «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα δεν μπορεί να δράσει μακριά από την Ευρώπη.»

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ο δήμαρχος των Αθηνών είπε, ότι, το μεταναστευτικό, λόγω του μεγέθους του, συνιστά θέμα που πρέπει να διαχειριστεί το κράτος και όχι οι δήμοι.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ