Εφημερίδα Κοινωνική

Αλέξης Αγγελόπουλος : «Βλέπω καλές προθέσεις αλλά …»

 Breaking News

Αλέξης Αγγελόπουλος : «Βλέπω καλές προθέσεις αλλά …»
22 Απριλίου 2015

Επιφυλακτικός εμφανίζεται σ΄ ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της κατασκευής γηπέδου για λογαριασμό του Εθνικού ο Αλέξης Αγγελόπουλος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα

Σε καλό δρόμο βαδίζουμε εδώ και αρκετό καιρό. Το θέμα είναι ότι από καλές προθέσεις και εξαγγελίες και από συμπαθείς ανθρώπους να κάνουμε συζητήσεις και ραντεβού είχα αρκετά. Τώρα το θέμα είναι να δούμε και τις πράξεις.

Δεν σας κρύβω το εξής γιατί και εγώ σε προσωπικό επίπεδο βρίσκομαι στα όρια μου και όχι μόνο για τα αγωνιστικά εκεί όπου υπάρχει ένα θέμα με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι είμαστε όλες οι ομάδες -ολίγον τι- απροστάτευτες σε διάφορες καταστάσεις. Αλλά και στο εξωαγωνιστικό, όπου είναι κυρίως το γηπεδικό, εντάξει ,είναι αν μη τι άλλο ψυχοφθόρο και κουραστικό και να κάνεις αυτά που έπρεπε να κάνεις, να τα φέρεις τα πράγματα σε μία σειρά ,να καλύπτεις και κενά της ίδιας της πολιτείας, που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ή δεν μπορούσε να ακουμπήσει τα προβλήματα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου γιατί τόσα χρόνια άφησε και τον Εθνικό και τις υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά χωρίς γήπεδο, του κεντρικού Πειραιά εννοώ. Αλλά από την άλλη πλευρά βλέπω ότι όταν κλείνει ένα μέτωπο ανοίγει ένα καινούργιο, κλείνουμε το επόμενο και ξαναγυρνάμε πίσω.

Για να πω τα πράγματα με το όνομα τους. Καταφέραμε με το ΤΑΙΠΕΔ και είχαμε μία θετική εισήγηση,απόλυτα θετική σε αυτό το πλάνο, σε αυτό το project το οποίο επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον πληθυντικό και στον αέρα με δικά μου προσωπικά χρήματα κάναμε μία προμελέτη ,βάλαμε αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, βάλαμε τοπογράφους γιατί δεν είχε σωστό τοπογραφικό το ΣΕΦ, κάναμε μία ολόκληρη μελέτη πως χωράνε δύο γήπεδα. Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για δύο γήπεδα, δηλαδή ούτε να ξεσπιτωθούν οι υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά, αλλά και ο Εθνικός, που είναι ο αδικημένος της υπόθεσης, να βρεθεί με κάτι αξιόλογο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Αυτό το καταφέραμε. Υπήρξε λοιπόν από την προηγούμενη διοίκηση, τον κο Κονδύλη, η θετική εισήγηση και το πράγμα πήγε στην project manager του ΣΕΦ, και μετά στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ψηφίστηκε. Για να γίνει όμως η παραχώρηση, θα έπρεπε η Περιφέρεια η οποία έχει τα χρήματα για να κάνει το έργο, να κάνει μία σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ και το ΣΕΦ για να προχωρήσουμε. Εγώ από την πρώτη μέρα είπα ότι ναι μεν θέλουμε να στεγάσουμε τον Εθνικό, αλλά δεν θέλουμε να ανοίξουμε μία πόρτα που να νομίζει ο οποιοσδήποτε ότι πάμε να κάνουμε μπίζνα, δηλαδή δεν θέλουμε ιδιοκτησίες γηπέδων, δεν θέλουμε μαγαζάκια, δεν θέλουμε καφετέριες ,δεν θέλουμε τέτοια πράγματα. Θέλουμε απλά να στεγάσουμε κάπου αυτό το ιστορικό σωματείο.

Τα «θέλω» του Εθνικού για το γήπεδο

Η ιδιοκτησία του γηπέδου ας είναι στο Δήμο Πειραιά, εκεί πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου, ας είναι στην Περιφέρεια, ας είναι στην ΓΓΑ, ας είναι στο ίδιο το ΣΕΦ, ας είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, ας είναι κάπου. Εμείς θέλουμε μία σύμβαση χρήσης,20-30 ετών για να μπορούμε να παίζουμε μπάλα. Αυτό είναι όλο. Από κει και πέρα καλές είναι οι εξαγγελίες, αλλά δεν μας έχουν φωνάξει σε ένα τραπέζι,να μας πουν τι προτείνουν.. Δεν μας φώναξε κανείς. Δηλαδή αυτός ο οποίος έβγαλε με δικές του κινήσεις τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, αυτός που έτρεξε το θέμα με το ΤΑΙΠΕΔ ,αυτός που έτρεξε το θέμα με το ΣΕΦ… Ο Εθνικός, ήταν απών. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν απών εσκεμμένα. Γιατί και ο κος Βασιλειάδης που είναι εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας και ο κος Γαβρίλης, έχουν τονίσει και το έκαναν και με την ανακοίνωση τους ότι είναι δίπλα μας σε όλο αυτό.

Για το χώρο που θα γίνουν τα γήπεδα

Αυτό που έχουμε υποδείξει ως Εθνικός είναι στο υπάρχον γήπεδο του ΣΕΦ να γίνει το γήπεδο του Εθνικού και ακριβώς παράπλευρα, να γίνει το δεύτερο γήπεδο που θα εξυπηρετήσει τις ομάδες της ΕΠΣΠ. Και μάλιστα έχω πει ότι με το καθεστώς της σύμβασης χρήσης που θα πάρει ο Εθνικός το γήπεδο, η πρόταση μας είναι να εξασφαλιστούν και τα σωματεία της ΕΠΣΠ με το να πάρει τη σύμβαση χρήσης η ΕΠΣΠ. Να μην είναι δηλαδή απλά ένα Δημοτικό στάδιο, η ένα κρατικό στάδιο. Δηλαδή η ΕΠΣΠ να έχει λόγο για το γήπεδο ανά πάσα στιγμή. Σε όλα αυτά τα αυτονόητα δεν βλέπω τη θέληση να κινηθούμε άμεσα. Βλέπω καλές προθέσεις αλλά κάπως έτσι έφτασε η χώρα μας εκεί που έφτασε.

Το χρονοδιάγραμμα και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν

Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να βρούμε μπροστά μας είναι οι διαγωνισμοί και οι καθυστερήσεις, επειδή έχουμε κάνει το προσχέδιο, αυτό όλο δεν έγινε στο πόδι, προς τιμήν του ο κος Μώραλης σε ένα ραντεβού που είχαμε μαζί του και με τον κο Γαβρίλη και τον κο Βασιλειάδη προσφέρθηκε σαν Δήμος Πειραιά, την μελέτη να τη χρηματοδοτήσει και να την κάνει ο ίδιος. Δηλαδή να πάρει τα σημερινά κομμάτια που έχουμε φτιάξει της τελικής μελέτης στο 40-50 % και να το τελειώσει με δικό του κόσμο και έξοδα ο Δήμος.

Αν γίνει αυτό σημαίνει ότι αν ο Δήμος Πειραιά τελειώσει σε 1-2 μήνες και δεν χρειαστεί διαγωνισμός μελέτης και το κράτος και η Περιφέρεια θα γλιτώσει κοντά στα 100.000 ευρώ αλλά και εμείς γλιτώνουμε διαγωνισμό για μια μελέτη που θα κρατήσει 6 μήνες.

Εμείς πήγαμε να επισπεύσουμε με τη βοήθεια του κου Μώραλη τις διαδικασίες. Δυστυχώς,αυτή η πρόταση που έχει γίνει εδώ και ένα μήνα δεν ξέρουμε αν ισχύει. Εγώ λέω πως το χρονοδιάγραμμα είναι απλό. Αν όλοι οι αρμόδιοι φορείς καθίσουμε σε ένα τραπέζι και πει η Περιφέρεια «συμφωνώ», ο Δήμος Πειραιά κάνει τη μελέτη, το ΤΑΙΠΕΔ συμφωνήσει στο πρότζεκτ και η καινούργια διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να μην κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να κάνει αυτό που απαιτεί ο Πειραϊκός λαός και το καλό του τόπου μας. Να υπάρξει ένας αθλητικός πνεύμονας και όχι μαγαζάκια.

Αν λοιπόν γίνουν όλα αυτά τα πράγματα, η μελέτη θα πάρει 45 ημέρες, γίνεται ένα διαγωνισμός που θα πάρει 2-3 μήνες και μετά το τελικό έργο. Γρήγορες διαδικασίες επειδή είναι προκάτ, δεν πάμε να φτιάξουμε το «Μπερναμπέου». Θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες. Με λίγα λόγια, αν κινηθούμε σωστά και μεθοδικά στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο Πειραιάς θα έχει δύο γήπεδα. Αν υπάρχει κάποιος που δεν το θέλει, δεν θα θα ήταν ο Ολυμπιακός, το λέω υπεύθυνα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πολλοί θα θέλουν να δημιουργήσουν ίντριγκες και σενάρια, λέμε πολύ απλά τι πρέπει να γίνει. Βλέπω όμως ότι η κατάσταση δεν προχωράει. Εμείς κάνουμε κινήσεις για το γήπεδο αλλά και για να φέρουμε την ομάδα στον φυσικό της χώρο. Αρχίζω και νιώθω όμως ότι τα όρια μου αρχίζουν και εξαντλούνται. Αν θέλουν να διώξουν και τους τελευταίους ρομαντικούς από το ποδόσφαιρο, ας μας το πουν να ασχοληθούν άλλοι.

Για τα κολλήματα που υπάρχουν

Ζούμε σε μία περίοδο που σε 10 ημέρες δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην Ελλάδα καλά καλά. Παρόλα αυτά να διευκρινίσουμε ότι το γήπεδο δεν θα γίνει με τα λεφτά του κόσμου. Πάμε με χρήματα που έχουν βγει από την Περιφέρεια και υπήρχαν σε προϋπολογισμούς από αδιάθετα κεφάλαια, που μπορεί να χαθούν αν δεν γίνει το έργο. Αν σε αυτή τη χώρα δεν μπορέσουμε όταν έχουμε τα κεφάλαια να κάνουμε κάποια έργα που θα πιάσουν τόπο και θα δουλέψουν και 500 άτομα για να γυρίσουν τα χρήματα στην αγορά, τότε τι συζητάμε; Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο που το θέλει ο κόσμος και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τότε τι παραπάνω να περιμένουμε να γίνει στην Ελλάδα; Δηλαδή έχω ένα προσωπικό προβληματισμό που βλέπω ότι και καλές προθέσεις να υπάρχουν κάπου κολλάνε. Και ξαναλέω και ο κος Γαβρίλης έχει δείξει μία ευαισθησία από την πρώτη μέρα όπως και ο κος Μώραλης. Mε το καινούργιο καθεστώς του ΤΑΙΠΕΔ δεν ξέρω τι γίνεται. Οσο τους ακούσατε εσείς τους ακούσαμε και εμείς.

 Να κάνουμε ένα «Καραϊσκάκη» σε σμίκρυνση

Για το γήπεδο, η λογική μας είναι να φτιάξουμε ένα γήπεδο 4000-5000 θέσεων που θα στεγάσει και τις ακαδημίες του συλλόγου. Ένα Καραϊσκάκη σε σμίκρυνση που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάποιο τελικό της ΕΠΣΠ ή για τις Εθνικές ομάδες (Ελπίδες).

Επειδή έχουμε βρει πολλές δυσκολίες στο να βρούμε γήπεδο, αξίζει να σας πω ότι φέτος έφτασε η τελευταία μέρα για να πάρουμε το γήπεδο του Μοσχάτου και αν δεν είχε την ευαισθησία ο Δήμαρχος του Μοσχάτου κος Ευθυμίου ούτε εκεί θα παίζαμε!

Για το ότι η πολιτεία έχει ξεχάσει τον Πειραιά

Πιστεύω ότι η πολιτεία και η ευρύτερη διοίκηση του Ποδοσφαίρου επειδή νιώθουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα γήπεδο που το έφτιαξε με δικά του χρήματα, πρέπει ο Πειραιάς να είναι ξεχασμένος! Αξίζει να πω ότι για να φτιαχτεί ένα γήπεδο στην Ύδρα βγήκαν χρήματα 1.5 εκ.ευρώ. Δεν έχω κάτι με το νησί αλλά δεν μπορεί να έχει γήπεδο 1,5 εκ ευρώ η Ύδρα και ο Πειραιάς να μην έχει.

Υ.Γ. Η συνέντευξη του κ. Αγγελόπουλου δημοσιεύτηκε αυτούσια στο gazzetta.gr

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ