Εφημερίδα Κοινωνική

Βραβεία μόνο για γυναίκες από το “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”

 Breaking News

Βραβεία μόνο για γυναίκες από το “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”
10 Μαρτίου 2015

Την ημέρα της γιορτής της γυναίκας επέλεξε ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά, “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”, για την απονομή 8 βραβείων. Εκδήλωση που γίνεται για 2η συνεχή χρονιά και η οποία διεξήχθη στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά την περασμένη Κυριακή.

Η πρωτοβουλία της κα Νανάς Λάτση, Ιδρύτριας και Προέδρου του “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” δεν έδωσε χαρά μόνο στις οκτώ γυναίκες που βραβεύθηκαν αλλά και σε όλους τους καλεσμένους που βρίσκονταν στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, βραβευθείσα με το βραβείο Πολιτισμού στα πρώτα Βραβεία Γυναικών “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” 2014.

Το Βραβείο Επιστήμης 2015 παρέλαβε στην Δρ. Βάσω Επισκόπου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας-Νευροβιολογίας-Γενετίστρια η οποία δήλωσε : «Αυτά τα βραβεία δημιουργούν πρότυπα στις νέες γυναίκες. Οι νέες γυναίκες έχουν κάτι ξεχωριστό να δώσουν στην κοινωνία». Το βραβείο απένειμε ο Δρ. Αργύρης Ευστρατιάδης.

Το Βραβείο Πολιτισμού δόθηκε στην Δρ. Δώρα Γιαννίτση, Διδάκτορα Ιστορικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, Ηθοποιό και Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Το βραβείο Μουσικής παρέλαβε η διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου η οποία συγκλόνισε με τη δήλωση της πως: «Είναι το 1ο βραβείο που μου δίνει η χώρα μου και μου το δίνετε εσείς. Ευχαριστώ». Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης.

 

Το Βραβείο Ναυτικής Παράδοσης δόθηκε στην Καθηγήτρια και Συγγραφέα Ναυτιλιακής Ιστορίας Τζελίνα Χαρλαύτη η οποία δήλωσε: «Ήρθα απόψε εδώ με δισταγμό. Ευχαριστώ πολύ». Το βραβείο απένειμε ο Αρχηγός Στόλου Γεώργιος Γιακουμάκης.

 

Το Βραβείο Θεάτρου παρέλαβε η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη και ανέφερε: «Είναι τιμή μου που με συμπεριλήφθηκα στα βραβεία» και συνέχισε «Κυρία Θεοδωρίδου θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που δε σας έχει βραβεύσει η χώρα μας» με την κα Θεοδωρίδου να απαντά πως «Θα ήθελα να το πω. Κανείς δε δέχθηκε να με βραβεύσει παρά μόνο ο κ. Κακλαμάνης».

Το Βραβείο Λογοτεχνίας δόθηκε στη Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, συγγραφέα-μεταφράστρια η οποία ανέφερε: «Τι ωραία που είναι να κάνεις τον Πολιτισμό νοοτροπία». Το βραβείο απένειμε ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας.

Το Βραβείο Αθλητισμού παρέλαβε η Μαρία Πολύζου, πρωταθλήτρια και προπονήτρια δρόμων αντοχής. Το βραβείο απένειμε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος.

Τέλος, το Βραβείο Επιχειρηματικότητας δόθηκε στην Φανή Αργυροπούλου, συνιδιοκτήτρια των εταιριών Πιερία Ερατεινή & Blink Wines, οινολόγο, αρθογράφο και επιχειρηματία. Η κα Αργυροπούλου δήλωσε: «Ευχαριστώ το “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” που ανέδειξε και υπογράμμισε αυτές τις ιστορίες. Το Βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και Ε.Σ.Ε.Ε., Βασίλης Κορκίδης.

 

 

 

EKSALIPTRON (1)

EKSALIPTRON (2)

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ