Εφημερίδα Κοινωνική

Στην ψηφιακή εποχή το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης

 Breaking News

Στην ψηφιακή εποχή το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης
14 Μαρτίου 2015

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πρόσκλησης των μελών του στις συνεδριάσεις, και καταργείται η ετεροχρονισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Μετά λοιπόν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής στο Δήμο Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, τη διενέργεια του πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην Ελλάδα, την πιλοτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων εντός του Δήμου, καθιερώνεται η ηλεκτρονική πρόσκληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα, για να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να εκδοθούν έντυπες προσκλήσεις και εισηγήσεις όλων των θεμάτων, να δημιουργηθούν αντίγραφα για τους 33 δημοτικούς συμβούλους, και να επιδοθούν με κλητήρα του Δήμου στα σπίτια των συμβούλων.

Η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα και ακριβή αφού για κάθε συνεδρίαση τυπωνόνταν κυριολεκτικά χιλιάδες φωτοτυπίες. Η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της να δημιουργήσει στο Δήμο τις διαδικασίες που προβλέπει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μεταξύ των οποίων είναι και η διαδικασία πρόσκλησης των συμβούλων στις συνεδριάσεις και η κοινοποίηση των εισηγήσεων των θεμάτων. Η νέα διαδικασία προβλέπει να λαμβάνουν οι σύμβουλοι ειδοποίηση για τις συνεδριάσεις με μήνυμα στο κινητό τους, στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας χώρος στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν τις πλήρης εισηγήσεις των θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο του Δ.Σ. μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο αλλά και πολλά περιττά έξοδα.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ