Εφημερίδα Κοινωνική

Στη δενδροφύτευση του 9ου Γυμνασίου Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης

 Breaking News

Στη δενδροφύτευση του 9ου Γυμνασίου Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης
07 Μαρτίου 2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε δενδροφύτευση που διοργάνωσε το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά στον υπαίθριο χώρο πάνω από το Ναυτικό Μουσείο.

Ο κ. Μώραλης φύτεψε ελαιόδεντρα μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος »Είναι αυτό Τέχνη» που εκπονήθηκε από το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι ο εξωραϊσμός της ευρύτερης περιοχής και η επαφή των παιδιών με την Τέχνη και τη Φύση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους καθηγητές και τους μαθητές γι αυτή την πρωτοβουλία. Μακάρι να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας παρόμοιες δράσεις, δενδροφυτεύσεις, πολιτιστικές δράσεις, αθλητικά δρώμενα. Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο και εμείς μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα, να πάμε μπροστά. Έχουμε χώρους στους οποίους τα σχολεία του Πειραιά μπορούν να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά.»

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας τόνισε: «Δεχθήκαμε την πρόσκληση από το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά να γίνει αυτή η όμορφη δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Είπαμε ναι από την πρώτη στιγμή καθώς η Δημοτική Αρχή Πειραιά είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνικοποίηση των μαθητών σε ζητήματα περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια όμορφη δραστηριότητα που θα τη χαρούν οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής. Χαροποιεί τα παιδιά αυτή η δράση που έχει να κάνει με το περιβάλλον και το πράσινο. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλα σχολεία».

Ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Πειραιά κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου επισήμανε: «Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το σχολείο μας σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με τίτλο »Είναι αυτό Τέχνη», με σκοπό τον εξωραϊσμό κάποιων χώρων στην πόλη μας. Είναι διακαής επιθυμία των παιδιών και ο συγκεκριμένος χώρος υιοθετείται από το σχολείο μας. Τα παιδιά έχουν διάθεση να επεκτείνουν περιβαλλοντικές δράσεις και σε άλλους χώρους. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν μιμητές και από άλλα σχολεία της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του Πειραιά».

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ