Εφημερίδα Κοινωνική

Συναντήσεις Θ.Δρίτσα με αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ και σωματεία από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

 Breaking News

Συναντήσεις Θ.Δρίτσα με αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ και σωματεία από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη
20 Μαρτίου 2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Νταλακογιώργος ενημέρωσε αναλυτικά τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απασχόληση και τη μακροχρόνια ανεργία στον κλάδο, στην απλήρωτη ναυτική εργασία, στις εργασιακές συνθήκες και την ανάγκη τήρησης του πλαισίου που διέπει τη ναυτική απασχόληση, ιδιαίτερα στο θέμα των αμοιβών που ορίζονται από τις ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα και τις ώρες εργασίας, στον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος και στον Οίκο Ναύτου. Αναλυτική ενημέρωση για τα παραπάνω ζητήματα υπήρξε και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δρίτσας αφού συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ τα παραπάνω θέματα, ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά του Υπουργείου και τόνισε ότι επιδίωξή του είναι η ένταση των προσπαθειών για τον έλεγχο εφαρμογής του πλαισίου που διέπει τη ναυτική εργασία και ο σχεδιασμός των μέτρων πολιτικής και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ακόμα, την ίδια μέρα ο κ. Δρίτσας είδε τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» και με τον Πρόεδρο Σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών.

Ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Πουλικόγιαννης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ιδιαίτερα σε σχέση με τις υποδομές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, την ανάγκη προστασίας της απασχόλησης και λήψης πρόσθετων μέτρων προστασίας των ανέργων στον κλάδο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν τον κίνδυνο απώλειας της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων, της μείωσης της απασχόλησης και των προβλημάτων υποδομών, τα οποία οδηγούν στην αποχώρηση έμπειρων στελεχών και την μη ένταξη νέων στον κλάδο. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη στήριξή της. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για την αντιμετώπιση των θεμάτων.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ