Εφημερίδα Κοινωνική

Πίσω από τη «βιτρίνα»… Ο Πειραιάς της ταλαιπωρίας και της υπομονής

 Breaking News

Πίσω από τη «βιτρίνα»… Ο Πειραιάς της ταλαιπωρίας και της υπομονής
16 Μαρτίου 2015

Ρεπορτάζ: Κιάφκο Κριστέλα

Oι εργασίες για την επέκταση της γραμμής του Μετρό στον Πειραιά συνεχίζονται και… «δοκιμάζουν» την υπομονή των Πειραιωτών που, αν και ταλαιπωρούνται από τα εργοτάξια, περιμένουν «λύτρωση» από την ολοκλήρωση των έργων κάπου το… 2017. Παρά τη σπουδαιότητα αυτού του έργου οι Πειραιώτες παραπονιούνται για προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ βρέθηκε ενδεικτικά σε ένα σημείο, κοντά στον ΗΣΑΠ. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών η άλλοτε εύκολη και γρήγορη διαδρομή από τον ηλεκτρικό στην Πλατεία Καραϊσκάκη έχει μετατραπεί σε «δύσβατο μονοπάτι». Μια επίσκεψη στη πλατεία Οδησσού μας έπεισε για το υπάρχον πρόβλημα. Λαμαρίνες, εμπόδια αναγκάζουν τον κόσμο να στριμώχνεται σε ένα μικρό και επικίνδυνο διάζωμα. Η κυκλοφοριακή κίνηση στην περιοχή επιτείνει το πρόβλημα. Περπατώντας προς τον Προαστιακό η ίδια κατάσταση. Ακόμη, αρνητικό γεγονός αποτελεί η διακοπή της χρήσης της πεζογέφυρας, που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τον ηλεκτρικό σταθμό.

Μια ταλαιπωρία φαίνεται να είναι πια η συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, καθημερινά παρατηρείται μεγάλη αναστάτωση απ’ τα εμπόδια που βρίσκουν στις μετακινήσεις τους. Ο κόσμος στη προσπάθεια του να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του αγανακτεί. Φασαρία, φωνές και αναστάτωση έξω απ’ τον ηλεκτρικό είναι πια ένα συνηθισμένο φαινόμενο μιας «ζωντανής» αλλά και «κουραστικής» πόλης.

Εκτός από τα έργα που γίνονται στο σημείο, παρατηρούμε και το φαινόμενο του παρεμπορίου. Που; Μπροστά στο ΕΒΕΠ, εκεί όπου χτυπάει η «καρδιά» του Επιμελητηρίου αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου. Τραγική ειρωνεία θα έλεγε κάποιος…

Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί «βιτρίνα» για τον Πειραιά. Η έξοδος από τον ΗΣΑΠ και από το λιμάνι οδηγεί τον επισκέπτη κατευθείαν σε αυτές τις εικόνες. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες…

reportaz (3)

 

 

 

reportaz (2)


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ