Εφημερίδα Κοινωνική

Επετειακό σήμα και νέο μουσείο για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού

 Breaking News

Επετειακό σήμα και νέο μουσείο για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού
09 Μαρτίου 2015

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, αφού όπως ανακοινώθηκε διά στόματος Κριστιάν Καρεμπέ, ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης θα διαθέσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου, υπερσύγχρονου μουσείου του συλλόγου.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι ο πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, για να αφήσει το στίγμα του για τον εορτασμό των 90 ετών, σκέφτηκε να προσφέρει κάτι σε αυτή την επέτειο. Αποφάσισε να δωρίσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει το νέο μουσείο του Ολυμπιακού, το οποίο θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το σημερινό για να κάνει γνωστότερο τον Ολυμπιακό στον κόσμο. Σε αυτό το μουσείο θα υπάρχουν ψηφιακές δραστηριότητες και θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο γνωστό το όνομά μας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αυτό το μουσείο δεν απευθύνεται μόνο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και τους φιλάθλους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Συμβούλου Στρατηγικής της Διοίκησης, Κριστιάν Καρεμπέ.

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός, μεγαλύτερος, ο ενδοξότερος σύλλογος, συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Μιλάμε για έναν σύλλογο που είναι πολλά περισσότερα από ένας σύλλογος. Δεν είναι τυχαίο ότι τον στηρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και πρέπει εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μπορέσει η ομάδα να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, ο οποίος αφού μίλησε για τα 90η επέτειο της ομάδας, ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν το ψηφιακά Μέσα της ομάδας, προσφορές της επίσημης μπουτίκ, αλλά και μέρα «Ολυμπιακό» όπου θα συμμετάσχουν τα καταστήματα του Πειραιά.

Επίσης προανήγγειλε ένα βιβλίο που θα αφορά τα 90 χρόνια του συλλόγου και θα πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκδοση σε προσιτή τιμή με όλα τα έσοδα να δίνονται στη UNICEF. Τέλος μίλησε και για μια έκπληξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Καραπαπάς:

Για το νέο μουσείο του Ολυμπιακού: «Είναι ένα προσωπικό δώρο του κ. Μαρινάκη στον σύλλογο. Μία κιβωτός για να μεταλαμπαδεύσει την ιστορία του συλλόγου σε ολόκληρο του συλλόγου. Το Μουσείο θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα είναι διπλάσιο από το τωρινό και θα είναι προς το ΣΕΦ. Θα γίνει παρουσίαση και θα δείτε τις μακέτες. Θα είναι τουριστικός προορισμός για όλους όσους έρχονται στην Αθήνα».

Για τα ψηφιακά μέσα: «Από τις αρχές Μαρτίου όλη τα ψηφιακά Μέσα έχουν ντυθεί με τα επετειακά σύμβολα. Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείψει ο κόσμος. Ο κόσμος που μας δίνει την τεράστια δύναμη και έχει κάνει τον Ολυμπιακό να είναι η μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη στην Ελλάδα. Ο κόσμος μιλάει στο Olympiacos TV και οι άνθρωποι του καναλιού έχουν δημιουργήσει μία σειρά από βίντεο με τον τίτλο ‘Ολυμπιακός για μένα σημαίνει…’. Πρόκειται για απλούς ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ψυχής και θα μπορέσετε να βρείτε κάτι από τη δική σας ζωή. Οι μαρτυρίες αυτές θα είναι περιεχόμενο στο Digital κομμάτι που ακούσατε προηγούμενους».

Για τις εκδηλώσεις της ΠΑΕ: «Θα υπάρξουν στην μπουτίκ εορταστικές σειρές. Η φανέλα της επόμενης σεζόν θα είναι συλλεκτική και πολυαναμενόμενη. Στις 10 με 15 Μαρτίου το Red Store κάνει μία προσφορά 1+1 δώρο, δηλαδή με κάθε αγορά ενός προϊόντος θα παίρνει κάθε φίλαθλος άλλο ένα δωρεάν. Αύριο το απόγευμα θα υπάρχει μία γιορτή για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς θα υπάρχουν «ερυθρόλευκες» προσφορές και ενημερώνεται ο κόσμος από τις αφίσες. Υπάρχει ένα τουριστικό τρένο, θα υπάρχουν ανιματέρ, θα υπάρχουν δώρα και αναμνηστικά προϊόντα, ενώ θα γίνει και μία σχετική κλήρωση για δώρα του Ολυμπιακού. Με προσφορές από τους καταστηματάρχες. Επίσης θα γίνει ένα βιβλίο, μία φθηνή έκδοση, και θα δοθεί μέσα από τις εφημερίδες. Σκοπός μας είναι να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι αυτό το βιβλίο που θα αφορά τα 90 χρόνια του συλλόγου. Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκδοση και όλα τα έσοδα θα δοθούν για τον ιερό σκοπό της UNICEF. ΘΑ υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τον δήμο Πειραιά. Όλη η οικογένεια του συλλόγου θα γιορτάσει αυτά τα γενέθλια, η μισή ελληνική κοινωνία θα γιορτάσουμε τη γέννηση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου. Θέλουμε οι δράσεις αυτές να αφορούν όλο τον κόσμο και θέλουμε τη στήριξη όλου του κόσμου».

Για την έκπληξη των φιλάθλων: «Για αύριο το βράδυ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζουν μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Θα σας πω και άλλες λεπτομέρειες. Θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι που δεν έχει γίνει από οπαδούς και θα είναι πολύ εντυπωσιακό. Θα είμαστε όλοι εκεί για να την απολαύσουμε στα πλαίσια του εορτασμού».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού: «Το δόγμα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στήριξή μας στον Ερασιτέχνη και όπου το χρειαστεί ο σύλλογος. Τα 6-7 εκατ. ευρώ που έχουν πάει στον Ερασιτέχνη θα ήταν μία σπουδαία μεταγραφή, αλλά εμείς ενισχύουμε την ιστορία του συλλόγου. Υπάρχει ο κ. Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ, ο κ. Κουντούρης έχει κάνει μεγάλη δουλειά στον Ερασιτέχνη και τώρα είμαστε ευλογημένοι. Είμαστε παντού ηγέτες».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ