Εφημερίδα Κοινωνική

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ από την συζήτηση στο ΔΣ Πειραιά για τον Προϋπολογισμό

 Breaking News

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ από την συζήτηση στο ΔΣ Πειραιά για τον Προϋπολογισμό
18 Φεβρουαρίου 2015

-Ο Πειραιάς είναι μια μικρή Ελλάδα με τεράστιο δανεισμό που δεν μπορεί να τα καταφέρει και μακάρι εσείς που ζητάτε διαγραφή του ελληνικού χρέους να διαγράψετε και το χρέος του Πειραιά, ένα μεγάλο κομμάτι, και να είμαστε εδώ του χρόνου, πανηγυρίζοντας.

-Τα πρακτικά της διαβούλευσης θα μοιραστούν σε όλους για να δουν το περιεχόμενο της συζήτησης.

- Ο περσινός προϋπολογισμός θα άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους της ΔΗΡΑΠ, αυτός ο προϋπολογισμός είναι τέτοιος που και οι τρεις επιχειρήσεις θα μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

- Ναι η προηγούμενη δημοτική αρχή πλήρωνε τα δάνειά της, Βεβαίως τα πλήρωνε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν δημιούργησε έσοδα. Δεν εισέπραξε. Διέγραφε και ανέστειλε υποχρεώσεις δημοτών, παρανόμως.

- Είχαμε σύμβαση 420.000 ευρώ το χρόνο για τους 8 ειδικούς τεχνικούς σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου. Αυτά πάμε να διορθώσουμε και να εξορθολογήσουμε.

- Τι κάνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό; Με αυτόν τον προϋπολογισμό κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου μέσα στο 2015 να κάνουμε πράγματα που δεν έγιναν κατά το παρελθόν. Αυτό, το κλείσιμο του προϋπολογισμού ήταν μονόδρομος και θεωρώ ότι είναι επιτυχία. Διότι διαφορετικά γνωρίζετε τι θα γινόταν αν ο Δήμος έμπαινε σε επιτήρηση ή σε ένα καθεστώς εξυγίανσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

 

Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου

xarvalakou (1)- Ο Προϋπολογισμός του 2015 είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν του 2014 , κατά 12.492.000 € και ανέρχεται σε συνολικό ύψος των 236.305.000 €. Αυτό αποτυπώνει την πιστή εφαρμογή των διατάξεων και νόμων.

- Η ανάληψη εκ μέρους του Δήμου το 2014, οφειλών παρελθόντων ετών και προστίμων της υπό εκκαθάρισης δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΕΠ προς την Δ.Ο.Υ. ύψους 11.200.000 € και η εξυπηρέτηση των δανείων συνολικού ύψους 161.000.000 € έκοβαν το οξυγόνο για το Δήμο. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων και προστίμων για λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης κατέστη δυνατή η ευνοϊκή ρύθμισή τους και η μείωση των απαιτούμενων καταβλητέων τόκων των δανείων του Δήμου μας από 6.500.οοο € το έτος σε 2.000.000 €.

-Εμείς έχουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Η νέα δημοτική αρχή εξελέγη, στηριγμένη σ’ ένα σχέδιο για το μέλλον του Πειραιά. Σχέδιο φιλόδοξο, αλλά εφαρμόσιμο. Σχέδιο ξεκάθαρο και με μετρήσιμους στόχους.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ