Εφημερίδα Κοινωνική

Tο Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 Breaking News

Tο Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
10 Φεβρουαρίου 2015

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση, έχουν οριστεί 9 θέματα. Άξια προσοχής είναι η συζήτηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας 2015-19 ο οποίος έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου αναφορικά με τη διαβούλευση αναφέρονται τα εξής : «Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης που εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, συνιστά τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του Οργανισμού και αφορά τις υποδομές, τις επενδύσεις και την γενικότερη βελτίωση της παρούσας οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου με τρόπο ορθολογικό και με πλήρη αξιοποίηση των πόρων.

Ειδικότερα, ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει α) την περιγραφή και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και β) τη στρατηγική του Δήμου και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες.

Στη διαμόρφωση των αξόνων και των δράσεων που θα θέσει η Δημοτική Αρχή για το 2015-2020 σημαντική είναι η συνεισφορά των δημοτών οι οποίοι είναι οι τελικοί αποδέκτες των αποτελεσμάτων της πολιτικής αυτής».

Επίσης, αναμένονται να συζητηθούν οι μεταβολές σχολικών μονάδων, καθώς και η παράταση μίσθωσης κτιρίων για τη στέγαση παιδικών σταθμών όπως και η έγκριση πληρωμής οφειλομένων μισθωμάτων.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ