Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα συνάντηση για το ΤΡΑΜ: Ο Εμπορικός Σύλλογος καταγράφει τις δυσάρεστες συνέπειες από τα έργα και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις

 Breaking News

Νέα συνάντηση για το ΤΡΑΜ: Ο Εμπορικός Σύλλογος καταγράφει τις δυσάρεστες συνέπειες από τα έργα και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις
26 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση με τον Διευθυντή και τον Αν. Διευθυντή έργων της Τραμ ΑΕ κ.κ. Β. Σπυράκο και Ι. Καρακίτσιο αντίστοιχα και τον Διευθυντή της αναδόχου εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ» κ. Γ. Ντινόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, στην οποία παρευρέθηκαν ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου κ. Μ. Σπιθάκης και ο Δ/ντής του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Κ. Βασιλειάδης.

Θέμα της συζήτησης ήταν η μεγάλη απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά και οι πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και ιδίως των πειραϊκών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης, όσο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου, εξέφρασαν την απόλυτη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την μεγάλη καθυστέρηση που συντελείται, καθώς όπως ανέφεραν έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλές πειραϊκές επιχειρήσεις ιδιαίτερα επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, ενός από του πλέον εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, έχει εκμηδενίσει την επισκεψιμότητα, ενώ τα εργοτάξια παραμένουν ανοιχτά εδώ και πολλούς μήνες, χωρίς να διαπιστώνεται πρόοδος των εργασιών.

Επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι παρά την διαβεβαίωση της αναδόχου εταιρείας για ολοκλήρωση των εργασιών στην Γρ. Λαμπράκη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, εν τούτοις δίνονται συνεχώς παρατάσεις και ως εκ τούτου υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στη δυσκολία που έχει προκύψει από την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων. Προτάθηκε λοιπόν να γίνει συνάντηση μεταξύ Δήμου και Τραμ ΑΕ για να διευθετηθεί σύντομα το πρόβλημα και να «τρέξουν» οι εργασίες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διατύπωσε τις σοβαρές επιφυλάξεις και την μεγάλη ανησυχία του για τις δυσάρεστες συνέπειες που θα έχουν τα έργα και στους υπόλοιπους δρόμους που θα πραγματοποιηθούν, εφόσον ακολουθηθούν οι ίδιοι ρυθμοί και ζήτησε από τον Δ/ντή της αναδόχου εταιρείας και τα στελέχη της Τραμ να τηρηθεί αυστηρά το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ