Εφημερίδα Κοινωνική

«Καμπανάκι» Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου: Εάν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, η χρηματοδότηση θα χαθεί!

 Breaking News

«Καμπανάκι» Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου: Εάν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, η χρηματοδότηση θα χαθεί!
03 Φεβρουαρίου 2015

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δεδομένης της καθυστέρησης που παρατηρείται στην διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης «Πιλοτική δράση: Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου», απέστειλε στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, την ακόλουθη επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά, όσο και πέντε άλλων πόλεων της χώρας, δεδομένου ότι δεν έχει οριστεί Αναπληρωτής Υπουργός ή Υφυπουργός αρμόδιος για έναν νευραλγικό τομέα της οικονομίας, όπως είναι αυτός του εμπορίου.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 έχουμε υποβάλει πρόταση συμμετοχής μας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης «Πιλοτική δράση: Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου».

Το πρόγραμμα αυτό εκπονήθηκε από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με σκοπό την οργανωμένη και συστηματική ανάδειξη και προβολή των παραδοσιακών εμπορικών κέντρων έξι πόλεων –μεταξύ των οποίων και ο Πειραιάς- σε ενιαία κέντρα, με συντονισμένες ενέργειες επικοινωνίας και ενημέρωσης, πολιτιστικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης και με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου βασίζονται στη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων, που υλοποιούν ενέργειες και δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής, ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα πολυκαταστήματα και τα κλειστά malls, τα όποια παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, οδηγώντας πολλούς μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους σε κλείσιμο.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», καθώς και από τα περιφερειακά προγράμματα ΕΣΠΑ και εάν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτώβριου 2015, η χρηματοδότηση θα χαθεί, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί για το εν λόγω πρόγραμμα».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ