Εφημερίδα Κοινωνική

Οι 11 τομές για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 Breaking News

Οι 11 τομές για την επανεκκίνηση της οικονομίας
12 Φεβρουαρίου 2015

«Με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η μεγάλη μεταστροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, αφού το προηγούμενο, με επίκεντρο τις τράπεζες, οδήγησε τη χώρα στα βράχια» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, παρουσιάζοντας 11 τομές για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αυτές είναι :

* Η προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας.

* Η διαχείριση των κόκκινων στεγαστικών δανείων (σ.σ. πρόκειται για τον ενδιάμεσο φορέα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

* Η διαχείριση των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φιλικό τρόπο και ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

* Ένας νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα δώσει ισχυρά κίνητρα σε επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια.

* Η πλήρης μεταστροφή του σύνθετου θεσμικού πλαισίου για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να γίνει αποτελεσματικό.

* Η συνέχιση της απλοποίησης της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις, με κέντρα εξυπηρέτησης στο πρότυπο των ΚΕΠ

* Η διατήρηση της αργίας της Κυριακής, με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές, (όπου το ωράριο αποφασίζεται από την τοπική κοινωνία, τον τοπικό εμπορικό σύλλογο και την Περιφέρεια)

* Μεταστροφή από τα μεγάλα έργα, στα μικρά και μεσαία αναπτυξιακά έργα, με νέους διάφανους κανόνες, «ώστε να ξέρουμε ότι τα χρήματα του Δημοσίου πάνε για τον σκοπό που ορίζονται».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ