Εφημερίδα Κοινωνική

Εύη Καρακώστα : Το θέμα της Ανάπλασης, προτεραιότητα όλων

 Breaking News

Εύη Καρακώστα : Το θέμα της Ανάπλασης, προτεραιότητα όλων
04 Φεβρουαρίου 2015

Με ανακοίνωσή της, που προτάσσει την ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα της Ανάπλασης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, η βουλευτής Β΄Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, επαναφέρει το καυτό θέμα για τους κατοίκους της περιοχής. Αναλυτικά η ανακοίνωσή : «Με αυτό το σημείωμα, θέλω να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με στέλνουν στο κοινοβούλιο για να τους αντιπροσωπεύσω.

Ουσιαστικό στοιχείο αυτής της αντιπροσώπευσης θα είναι μεταξύ των άλλων και η επίσπευση του θέματος της Ανάπλασης της τέως Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, περιλαμβάνοντας εκτός από τον χώρο των εργοστασίων και τον ΟΛΠ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και όλες τις χρήσεις γης που αγγίζουν το παραλιακό μέτωπο. Αυτό είναι και το κορυφαίο – πολεοδομικού χαρακτήρα – ζήτημα του ευρύτερου Πειραιά και των Δυτικών συνοικιών του Λεκανοπεδίου.

Όπως τόνιζα προεκλογικά σε κάθε μου δημόσια τοποθέτηση, η ευτυχής συγκυρία να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

α) τον Δήμο με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο,

β) την Περιφέρεια με την Ρένα Δούρου και

γ) την κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα,

είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δοθεί μια φιλολαϊκή λύση σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα.

Επί πλέον είναι μια ευκαιρία να δείξει η Αριστερά το δικό της δείγμα γραφής σε ζητήματα χωροταξικά και πολεοδομικά. Η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και την πόλη και να έχει χαρακτηριστικά για τα οποία παλέψαμε διαχρονικά μέσα από θεσμούς ή κινήματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τόσο εγώ όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτές της Β” Πειραιά, αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας που εκλέχτηκε στην Α” Πειραιά, Υπουργοί τώρα στην κυβέρνηση της ελπίδας και οι δυο τους, ήμασταν μέλη της Παμπειραϊκής Επιτροπής την δεκαετία του 2000 ενώ ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα και πριν αλλά και μετά από αυτήν. Αυτό συνηγορεί στο να βρεθεί πολύ σύντομα και με πολύ δίκαιο και σωστό φιλολαϊκό τρόπο η λύση που θα αναβαθμίσει την πόλη και το περιβάλλον και θα αποδώσει στους κατοίκους το αναγκαίο πράσινο και τις ελεύθερες ακτές.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ