Εφημερίδα Κοινωνική

Επίθεση ΟΜΥΛΕ κατά «κύκλων του ΥΠΟΙΚ» που προωθούν πώληση του ΟΛΠ

 Breaking News

Επίθεση ΟΜΥΛΕ κατά «κύκλων του ΥΠΟΙΚ» που προωθούν πώληση του ΟΛΠ
12 Φεβρουαρίου 2015

Οι συνεχείς διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών που κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ως μέρος της «γέφυρας» που ζητεί η κυβέρνηση στο Eurogroup προκαλούν ανησυχία στην ΟΜΥΛΕ. Οι συνδικαλιστές στα λιμάνια με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, με τις οποίες εξήγγειλε ότι τερματίζεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις διαρροές από το υπ.Οικονομικών και καλούν την κυβέρνηση «να κόψει κάθε σκέψη» και να τελειώσει και θεσμικά ο διαγωνισμός πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια εδώ και δύο χρόνια δίνουμε, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και παραγωγικές δυνάμεις, έναν ανένδοτο ΑΓΩΝΑ κατά των ιδιωτικοποιήσεων των Λιμανιών.

Οι αρχικές δηλώσεις του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και οι διαβεβαιώσεις στη συνάντηση μαζί μας την Τρίτη 3/2/15 καθώς και οι χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή περί τερματισμού της διαδικασίας πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ έχουν γίνει δεκτές με ικανοποίηση από τους εργαζόμενους στα Λιμάνια αφού θεωρούν ότι αποτελούν κατ’αρχήν δικαίωση των αγώνων τους.

Με ιδιαίτερη ανησυχία και έκπληξη όμως είδαν χθες εκτεταμένα, πανομοιότυπα και μεθοδευμένα δημοσιεύματα από ανώνυμες «ανώτερες πηγές του ΥΠΟΙΚ» τα οποία αναφέρουν ότι το σχέδιο «γέφυρα» για συμφωνία με τους εταίρους θα περιέχει και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Προειδοποιούμε τα πολυποίκιλα συμφέροντα που επιβουλεύονται τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αθέτηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να κόψει κάθε σκέψη των ανωνύμων «ανωτέρων πηγών του ΥΠΟΙΚ» για την συνέχιση της πώλησης των ΟΛΠ-ΟΛΘ. Η κυβέρνηση, με βάση τις δημόσιες δεσμεύσεις της, οφείλει άμεσα να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τελειώσει και θεσμικά ο διαγωνισμός πώλησης των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ.

Είμαστε υποχρεωμένοι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσουμε ότι η οποιαδήποτε υπαναχώρηση στο θέμα του σταματήματος της πώλησης των μετοχικών κεφαλαίων των ΟΛΠ-ΟΛΘ, θα σημάνει συνέχιση του αγώνα στα Λιμάνια.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ