Εφημερίδα Κοινωνική

Βγάζουν τον καπνό από το πλοίο – κουφάρι

 Breaking News

Βγάζουν τον καπνό από το πλοίο – κουφάρι
12 Ιανουαρίου 2015

 

Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω έρευνες στο εσωτερικό του «Norman Atlantic» μετά την κατάσβεση όλων των εστιών πυρκαγιάς που εντοπίζονταν στο πλοίο. Την ίδια στιγμή σοκάρει η μαρτυρία 16χρονου Αφγανού διασωθέντος ο οποίος υποστηρίζει ότι είδε πολλούς μετανάστες που βρίσκονταν σε αυτό να φλέγονται.

Προχθές, πυροσβέστες κατόρθωσαν να ανοίξουν τις πλαϊνές πόρτες του καραβιού και να θέσουν σε λειτουργία ειδικές μηχανές απορρόφησης καπνού ενώ διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία στο τρίτο κατάστρωμα έχει μειωθεί στους 21 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που επιτρέπει την επιτάχυνση των ερευνών.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα ελληνικά ναυτεργατικά σωματεία, όπως γράφει το Έθνος, κατήγγειλαν επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της τραγωδίας και επεσήμαναν ότι θα εξαντλήσουν τα περιθώρια αποκάλυψης των πραγματικών αιτιών της.

Παράλληλα έθεσαν συγκεκριμένους στόχους πάλης για το επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των οποίων το αίτημα να γίνονται οι έλεγχοι της αξιοπλοΐας των πλοίων και η έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών με κρατική ευθύνη και με τη συμμετοχή ναυτεργατών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ