Εφημερίδα Κοινωνική

Σταυρούλα Αντωνάκου: «Νέα πρόσωπα να πρωταγωνιστήσουν στη Βουλή για τον Πειραιά και τα νησιά» – Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Breaking News

Σταυρούλα Αντωνάκου: «Νέα πρόσωπα να πρωταγωνιστήσουν στη Βουλή  για τον Πειραιά και τα νησιά» – Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
23 Ιανουαρίου 2015

Μια νέα Πειραιώτισσα που μας έχει κάνει υπερήφανους με τις σπουδαίες διακρίσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, μας συστήνεται εκ νέου ως υποψήφια Βουλευτής. Ο λόγος για την Ολυμπιονίκη κα Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία μετά την εκλογή της με τον συνδυασμό »Πειραιάς Νικητής» και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη αποφάσισε να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, θέτοντας υποψηφιότητα στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων με το Ποτάμι. Στη συνέντευξη που ακολουθεί η κα Αντωνάκου μας μιλάει για την πορεία της και τους λόγους που συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δηλώνοντας πως οι νέοι άνθρωποι αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα.

Είστε γνωστή αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, μιλήστε μας για εσάς.
Γεννήθηκα στον Πειραιά, μεγάλωσα στο Πασαλιμάνι και κατάγομαι από τη Μάνη. Ασχολούμαι με την υδατοσφαίριση από την ηλικία των 14 ετών. Μετράω 18 χρόνια διαδρομής στην υδατοσφαίριση, είμαι Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Πεκίνο το 2008, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2011, 2 φορές Ασημένια Πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπήρξα Αρχηγός του Ολυμπιακού και του Εθνικού Πειραιώς, έχω 280 συμμετοχές στη Εθνική Ομάδα Γυναικών. Κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου πορείας έζησα συγκλονιστικές στιγμές και έμαθα να αγωνίζομαι με πάθος, να βάζω στόχους και να κερδίζω.

Πως θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα θητεία σας στο Δήμο Πειραιά;
Η εκλογή μου με τον συνδυασμό »Πειραιάς Νικητής» του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ήταν αναμφίβολα ένας πολύ σημαντικός σταθμός. Για πρώτη φορά δοκίμαζα τις δυνάμεις μου στην αυτοδιοίκηση, συμμετέχοντας σε μια δυνατή ομάδα που είχε στόχο να φέρει την αλλαγή στην πόλη σε όλα τα επίπεδα. Είχα επίσης την τιμή, μετά την εκλογή μου, να μου αναθέσει ο κ. Μώραλης την Αντιπροεδρία του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, αρμοδιότητα που ταιριάζει στην πορεία μου καθώς αφορά στη δημιουργία δράσεων που προάγουν τον αθλητισμό από μικρή ηλικία σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι για τη νεολαία μας.

Γιατί διεκδικείτε μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Γιατί θεωρώ πως οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να βγουν μπροστά, να αναδείξουν τις θέσεις τους με τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση που εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζει τα νιάτα τους. Με στοχευμένες δεσμεύσεις έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επικρατεί ένα παλαιοκομματικό κατεστημένο το οποίο επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία και στασιμότητα, χωρίς ίχνος διεκδίκησης για τα απλά αλλά και τα σύνθετα αιτήματα του κόσμου. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο επιθυμώ να εκπροσωπήσω τους Πειραιώτες και τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού στη Βουλή.

Γιατί δεχθήκατε να είστε υποψήφια με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη;
Ο κυριότερος λόγος που είπα “ναι” στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν το γεγονός πως το Ποτάμι είναι μια άφθαρτη πρόταση στα πολιτικά πράγματα, που ήρθε να τα αλλάξει όλα χωρίς να γκρεμίσει τη χώρα. Στόχος μας είναι η παραμονή στο Ευρώ και η διασφάλιση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αφού το αντίθετο θα σημάνει αυτόματα και με συνοπτικές διαδικασίες τη χρεοκοπία της χώρας. Θέλω λοιπόν να ενισχύσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια και επιθυμώ μέσω της δικής μου φωνής να ακουστούν στη Βουλή οι αγωνίες και όλα όσα δικαίως ζητούν να αλλάξουν στον Πειραιά και στα νησιά, οι συμπολίτες μας.

Πώς σχολιάζετε την άποψη ότι τα κόμματα εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία των επωνύμων για ψηφοθηρικούς λόγους;
Είναι γεγονός πως τα κόμματα τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους επωνύμους, καλλιτέχνες, ηθοποιούς. Έγκειται στο κάθε ένα από τα λεγόμενα προβεβλημένα πρόσωπα να δείξουν τις προθέσεις τους και να αποδείξουν αν έχουν όντως τη διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά. Από την άλλη δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους και να οριοθετώ τα θέλω τους ακόμα και αν αυτά αφορούν στην πολιτική. Σε κάθε περίπτωση η κάθε υποψηφιότητα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα κριθεί από τους πολίτες την Κυριακή.

Πώς κρίνετε τις προγραμματικές δηλώσεις των αντιπάλων σας;
Περίμενα με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα, τα κόμματα να άνοιγαν τα χαρτιά τους και να ήταν ειλικρινείς σε όσα εξήγγειλαν. Περίμενα να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά τρικ »τρομοκρατίας» των πολιτών και να επικεντρωθούν στην ουσία. Δυστυχώς επιδίδονται σε μια άκρατη υποσχεσιολογία χωρίς νόημα και όχι μόνο δεν προτείνουν λύσεις αλλά φοβίζουν τον κόσμο με ψευτοδιλλήματα. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κρίνεται η σταθερότητα της χώρας. Θεωρώ ότι οι πολίτες οφείλουν να επιλέξουν πρόσωπα που δεν θα τα έχουν υποδείξει οι όποιοι κομματικοί μηχανισμοί αλλά θα »μιλάει» γι” αυτά η προσωπική τους διαδρομή και κυρίως η συνέπεια των λόγων τους.

Τι θέλετε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε στον Πειραιά αν εκλεγείτε Βουλευτής;
Ο Πειραιάς διαθέτει μια Δημοτική Αρχή με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα. Ήδη, λίγους μόνο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει αρχίσει να παρουσιάζει έργο στους Πειραιώτες. Τα τελευταία χρόνια στην πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δεν έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις που να δείχνουν ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν εξουσία, εστίαζαν στη δημιουργία έργου. Αυτό που προσωπικά επιδιώκω και θέλω να πράξω στην περίπτωση που οι Πειραιώτες με τιμήσουν με την ψήφο τους είναι να βοηθήσω με την αγάπη που έχω για την πόλη μου, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τι προβλέπει το πρόγραμμά σας;
Είναι αλήθεια πως τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες, η Αίγινα, το Αγκίστρι, αλλά και τα Μέθανα και η Τροιζηνία έχουν μείνει πίσω σε θέματα ανάπτυξης. Πρόκειται για πανέμορφες περιοχές οι οποίες δεν έχουν αναδειχθεί όσο τους αξίζουν. Θεωρώ ότι η τόνωση του τουρισμού, η δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν ζωτικές υπηρεσίες επ” ωφελεία του πολίτη όπως η εύρυθμη και συχνή συγκοινωνιακή σύνδεση με τον Πειραιά αποτελούν προτεραιότητα για το Ποτάμι και εμένα προσωπικά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Πειραιώτες και στους κατοίκους των νησιών μας;
Θα ήθελα να παροτρύνω τον κόσμο να δώσει δυναμικά το “παρών” στις κάλπες και να ψηφίσει. Ειδικά η νεολαία μας, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα για την κρίση της. Διαφωνώ κάθετα με όσους λένε ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική, αντιθέτως πιστεύω πως αυτό που θέλουν είναι να ακούσουν αλήθειες. Θα έλεγα λοιπόν πως η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές θα συμβάλλει καταλυτικά στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Βιογραφικό

Η Σταυρούλα Αντωνάκου γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει στον Πειραιά και έχει καταγωγή από τη Μάνη.

Είναι αθλήτρια της υδατοσφαίρισης με αγωνιστικό βιογραφικό που μετράει 18 χρόνια διαδρομής, με σπουδαίες διακρίσεις και τίτλους σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι Ολυμπιονίκης (Πεκίνο 2008), Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2011), 2 φορές ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει 2 χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, είναι πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 των Γυναικών, έχει 280 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Γυναικών, Αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς, Αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς-Νικητής» του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Είναι Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Είναι εθελόντρια σε ΜΚΟ για την προστασία των ζώων.

Διεκδικεί την ψήφο των κατοίκων της Α΄ Πειραιώς και των νησιών με το Ποτάμι, με γνώμονα τη διάθεση προσφοράς, έχοντας την πεποίθηση πως οι νέοι είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ