Εφημερίδα Κοινωνική

Στ. Θεοδωράκης : Το Ποτάμι ανησυχεί τους κομματικούς μηχανισμούς

 Breaking News

Στ. Θεοδωράκης : Το Ποτάμι ανησυχεί τους κομματικούς μηχανισμούς
18 Ιανουαρίου 2015

«Το Ποτάμι ανησυχεί τους κομματικούς μηχανισμούς γιατί δίνει το κακό παράδειγμα στον κόσμο. Δείχνει ότι υπάρχει και άλλο είδος πολιτικής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τον Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης, όπου είχε δημόσιο διάλογο με τους Πειραιώτες στην περιοχή του Παπαστράτου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων, ο Στ. Θεοδωράκης είπε για τον ΕΝΦΙΑ ότι χρειάζεται ριζική αναμόρφωση, ενώ για το φορολογικό ότι πρέπει να σταματήσει η ανασφάλεια «για το τι φόρος ξημερώνει αύριο» και να παταχθεί η φοροδιαφυγή με «ένα ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχοληθεί με αυτήν, ως ανεξάρτητη Αρχή», ενώ τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόσκληση για debate.

Η Κοινωνική ήταν εκεί και ρώτησε τον επικεφαλής του Ποταμιού για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αλλά και για τα προβλήματα που έχει εντοπίσει ο ίδιος για την πόλη μας. Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε πως η ζωή του είναι συνυφασμένη με τον Πειραιά. « Γεννήθηκα στην Αγία Βαρβάρα, αλλά κοιτάει προς τον Πειραιά. Οι βόλτες μας ήταν στο Κερατσίνι, στη Νίκαια, στη Δραπετσώνα και στο Λιμάνι. Την περιοχή την ξέρω. Την έχω περπατήσει πολύ και για αυτό αποφάσισα να αφήσω τις σίγουρες περιφέρειες και να κατέβω στη Β΄ Πειραιά.»

Αναφορικά με το πρόβλημα της μεγάλης ανεργίας είπε ότι «ο Πειραιάς έχει πληρώσει ακριβά την κρίση. Ήταν μια περιοχή με μικρές και μεγάλες εταιρείες που ήταν συνδεδεμένες με το λιμάνι και τώρα στενάζουν. Και τώρα έρχεται το Ποτάμι για να προτείνει το «δουλειές, δουλειές, δουλειές» μέσα από τις επενδύσεις και όχι τις προσλήψεις στο δημόσιο».

Ο κ. Θεοδωράκης, παράλληλα εξήγησε πως το Ποτάμι δεν είναι αντίθετο στις επενδύσεις και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα αρκεί αυτές να μην θεωρούνται «ξεπούλημα».

 

Στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς και Νήσων και της Β΄ Πειραιά

 

SONY DSC

 

 

Κατά την παρουσίαση της, η υποψήφια Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς και Νήσων με το Ποτάμι κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε: »Από την ενασχόλησή μου στον Δήμο Πειραιά ως Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας, διαπιστώνω καθημερινά ότι οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι των νησιών και οι Έλληνες γενικότερα είμαστε γεννημένοι για το καλύτερο. Μόνο αν όλοι ενεργοποιηθούμε, είμαστε ενωμένοι και δυναμικοί μπορούμε να βρούμε λύσεις και μέσα από το νέο να γεννηθεί ξανά η Ελλάδα».

 

 

 

Εκεί συναντήσαμε και τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Νίκο Ορφανό, υποψήφιο στη Β΄Πειραιά. Ο κ. Ορφανός μας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Ποταμιού : «Αν ασχολούμουν ποτέ ενεργά με την πολιτική θα το έπραττα μόνο με ένα κόμμα σαν το Ποτάμι. Ήταν σαν να διάβασε τη σκέψη μου ο Θεοδωράκης. Στην ουσία το κόμμα γεννήθηκε στα χέρια μου. Ήμουν μαζί του από την αναγγελία του.» ORFANOS

Γιατί με το Ποτάμι; Γιατί είναι ένα κόμμα που κρίνει τα στελέχη του με την αξία τους την προσωπική και την επαγγελματική και όχι με κομματικά κριτήρια και ιδεοληψίες.

«Εδώ μεγάλωσα, γεννήθηκα στον Ρέντη» μας είπε όταν τον ρωτήσαμε γιατί αποφάσισε να αγωνιστεί για την Β΄Πειραιά. « Έμεινα στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια, δούλεψα στη Σαλαμίνα και τον Πειραιά. Αυτά είναι τα μέρη που με γαλούχησαν και χρωστάω να παλέψω για αυτά» μας είπε τονίζοντας πως οι λαϊκές οικογένειες των περιοχών αυτών υφίστανται αδικίες και κάποιος πρέπει να σπάσει τα στεγανά αυτά. «Έχω ζήσει και συναναστρέφομαι με άτομα από τις περιοχές αυτές, εκεί ανήκω και μόνο αυτές μπορώ να εκπροσωπήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, ο κ. Ορφανός το εστιάζει μεταξύ άλλων στην απουσία της κοινωνικής δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι από την περιοχή της Β΄Πειραιά απουσιάζουν βασικές κοινωνικές δομές.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ