Εφημερίδα Κοινωνική

Σπύρος Ραπανάκης : O ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μοναδική διέξοδο για όλους εκείνους που βιώνουν τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών

 Breaking News

Σπύρος Ραπανάκης : O ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μοναδική διέξοδο για όλους εκείνους που βιώνουν τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών
22 Ιανουαρίου 2015

Γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Εργάζεται ως Πειραϊκός συντάκτης στην «Αυγή» και στο portokaliradio.gr. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό σχήμα της Αριστερής Ενότητας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου. Συμμετέχει σε Αντιφασιστικά Κινήματα και Δομές Αλληλεγγύης. Μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού από το 2006 και του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Ραπανάκης, υποψήφιος Βουλευτής Β Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ,  μιλάει στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για συμμετοχή του σε αυτές τις εκλογές.

 

Είσαστε ένας νέος άνθρωπος. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να συμπορευθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα;

Ήρθα σε επαφή με την αριστερά στα φοιτητικά μου χρόνια και οργανώθηκα στην Νεολαία Συνασπισμού την περίοδο του κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, από εκεί και πέρα συμμετείχα σε κάθε αγώνα, μικρό και μεγάλο, που ξέσπασε όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα όπου δραστηριοποιούμαι στην περιοχή του Πειραιά. Κατά την άποψη μου ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μοναδική διέξοδο για την πλειοψηφία όλων εκείνων που βιώνουν τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών. Ειδικότερα, το σχέδιο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που στοιχειοθετεί και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική προϋπόθεση για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των νέων ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση. Από την πλευρά μου, ως νέος άνθρωπος θεωρώ πως δεν γίνεται να απουσιάζω από τις ιστορικές ημέρες που ζούμε. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα νέο πρόσωπο που μας υπενθυμίζει πως οι νέοι και οι νέες έχουν τη δυνατότητα να παίζουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Τι όραμα έχετε για την επόμενη μέρα των εκλογών, για την Ελλάδα, αλλά και για εσάς τον ίδιο;

Το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα είναι η αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επαναφορά των εργασιακών κεκτημένων που διαλύθηκαν από τα μνημόνια, η προοδευτική αναδιάρθρωση του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει στην διαχείριση ενός συστήματος που βαθαίνει τις κοινωνικές ανισότητες, οδηγεί χιλιάδες καθημερινά στην ανεργία και μετατρέπει την νεολαία σε χαμένη γενιά. Το κρίσιμο για εμάς είναι να αλλάξουμε τον τόπο, όχι φυσικά επαναφέροντας τις πολιτικές και κοινωνικές στρεβλώσεις που δημιούργησαν τόσα χρόνια τώρα Νέα Δημοκρατία και Πασοκ. Για εμάς η Δημοκρατία, η Αξιοπρέπεια και η Δικαιοσύνη αποτελούν τα βασικά κίνητρα των πολιτικών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία από τα ίδια. Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια θα κάνουμε το αυτονόητο, θα εφαρμόσουμε εκείνο το πολιτικό πρόγραμμα που θα βγάλει από το αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Εγώ από την πλευρά μου θα συμβάλλω στην υλοποίηση και στην υπεράσπιση του πολιτικού σχεδίου που θα ψηφίσει ο ελληνικό λαός και αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είναι αυτό που κάνει να διαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να καταφέρει αποσπάσει τη νίκη την 25η Ιανουαρίου;

Σας ανέφερα και προηγουμένως πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία από τα ίδια. Δεν ερχόμαστε για να « βολέψουμε τα δικά μας παιδιά», δεν επενδύουμε στον τρόμο και την απόγνωση. Πιστεύουμε και αυτό θα κάνουμε πράξη πως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Θεωρούμε πως ο ελληνικό λαός μπορεί να ζήσει αλλιώς. Έχουμε καταθέσει από την πλευρά μας ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, αυτό της Θεσσαλονίκης που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που ορίζουν τα μνημόνια και η Τρόικα. Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο, μας καταγγέλλουν διαρκώς και προφανώς δεν πείθουν τους πολίτες. Μας κατηγορούν πως είμαστε άπειροι. Αυτό ισχύει, δεν έχουμε εμπειρία στη διαπλοκή, στην κλεψιά, στο βόλεμα, στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δεν έχουμε εμπειρία στη συνδιαλλαγή με καναλάρχες και εργολάβους. Αυτό φοβούνται γι αυτό μας πολεμούν επειδή ξέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα του χαλάσει τις δουλειές και θα συγκρουστεί με αυτό το σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Σε μία εκλογική σας επιτυχία, από ποια θεσμική θέση κρίνετε πως θα μπορούσατε να προσφέρετε στην πατρίδα και στον πολίτη;

Από την πλευρά μου δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να είναι αυτοδύναμος. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, το κόμμα μας και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει συλλογικά το πώς θα κινηθεί. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να συμβάλλω στη μεγάλη νίκη του λαού μας απέναντι στους μνημονιακούς εκφραστές. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βρεθούν στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων διαμορφώνοντας το Αύριο, Τώρα, όπως λέει και το προεκλογικό σύνθημα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι στην αριστερά για οφίτσια και θέσεις είμαι εδώ για να βοηθήσω στην κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ