Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

 Breaking News

Μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά
20 Ιανουαρίου 2015

Γεμάτος από κόσμο ήταν το Σάββατο το μεσημέρι ο κινηματογράφος ΣΙΝΕΑΚ κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά. Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασαν την εκδήλωση, στέλνοντας όπως ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το μήνυμα της ελπίδας. Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Πειραιά Μανώλης Σαρρής αναφέροντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να τρομοκρατείται όταν « προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει και η καταστροφή» ενώ παρόντες ήταν και 3 ευρωβουλευτές εκπροσωπώντας την ομάδα της ευρωπαϊκής αριστεράς. «Το σύστημα αλλάζει και οι αλλαγές ξεκινούν από την Ελλάδα», τόνισαν ενώ συνέχισαν λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα όλων των λαών της Ευρώπης για να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Σοφία Σακοράφα. Στην ομιλία της τόνισε ότι αυτές οι εκλογές «είναι η ευκαιρία ο λαός μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ να επαναπατρίσουμε τη Δημοκρατία, την ελπίδα στην Ελλάδα. Είναι η ευκαιρία να βάλουμε τη δημοκρατία πάνω από την οικονομία.»

Στην συγκέντρωση εντοπίσαμε την υποψήφια βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων κα Ελένη Σταματάκη, η οποία σε δηλώσεις της στην Κοινωνική, επεσήμανε ότι ο Πειραιάς έχει βιώσει στο «πετσί» του την κρίση και αυτό το βλέπουμε καθημερινά όταν όλο και περισσότερες οικογένειες στρέφονται σε εθελοντικές οργανώσεις για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα. «Οι κοινωνικές δομές και τα συσσίτια, πολλαπλασιάζονται. Αυτή είναι η κατάσταση που πρέπει να αλλάξει από την επόμενη μέρα των εκλογών και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.»

«Μια βδομάδα πριν τις εκλογές ο Πειραιάς δίνει τα μηνύματα της νίκης, τα μηνύματα της αισιοδοξίας. Το μεγάλο λιμάνι της χώρας, με το μεγάλο ποσοστό ανεργίας είναι το κέντρο μας και πρέπει από δω να ξεκινήσει η μεγάλη μάχη για να χτυπηθεί η ανεργία, με ένα δημόσιο λιμάνι, με την προστασία των εργαζομένων, την προστασία των κοινωνικών ομάδων για να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», μας είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων κ. Θ. Δρίτσας.

«Να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας», ήταν το μήνυμα του υποψήφιου στην Α΄Πειραιά κ. Στ. Λεουτσάκου. «25 του μήνα πρέπει να ξημερώσει άλλη μέρα για τον Πειραιά, τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Πρέπει να ξημερώσει η μέρα με την ελπίδα, με την προοπτική, ο κύκλος μιζέριας να κλείσει, η αξιοπρέπεια να έρθει στη ζωή μας. Οι Πειραιώτες, ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζονται από αξιοπρέπεια και δυστυχώς την έχει χάσει μαζί με την ελπίδα. Τη Δευτέρα με τη ψήφο του ο κόσμος θα φέρει μία άλλη μέρα. Με καινούριες δυνάμεις, με αίσθημα ευθύνης, θα χαράξουμε μια προοδευτική πορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Κοινωνική μίλησε και με τον υποψήφιο στη Β΄Πειραιά κ. Θανάση Λαζαρίδη. «Πέρα απ όλα τα υπόλοιπα, που πολλοί συνυποψήφιοι έχουν πει, το σημαντικότερο όλων και αυτό που χτυπιέται πολύ συνειδητά είναι ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός, που φαίνεται πως μαζί με την παιδεία είναι οι στόχοι που η συγκεκριμένη συμμαχία η οποία μέχρι τώρα καταστρέφει τη χώρα, έχει βάλει στο στόχαστρο. Και αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο, μαζί με συγκεκριμένους στόχους. Γιατί αν το στομάχι είναι άδειο είναι πρόβλημα, αλλά όταν το μυαλό είναι άδειο είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα», μας είπε .

Στην εκδήλωση συναντήσαμε τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Γαβρίλη και Τάκη Χατζηπέρο, αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους, τον βουλευτή στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Θεοδόση Πελεγρίνη και τον Γιάννη Χαραλαμπάκη από τους Οικολόγους Πράσινους, ο οποίος τοποθετήθηκε και για την σύμπραξη τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

SYRIZA-SINEAK2 SYRIZA-SINEAK3 SYRIZA-SINEAK4 SYRIZA-SINEAK5

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ