Εφημερίδα Κοινωνική

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος : Τι έκανα για την πόλη μου από θέσεις ευθύνης

 Breaking News

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος : Τι έκανα για την πόλη μου από θέσεις ευθύνης
23 Ιανουαρίου 2015

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον υποψήφιο βουλευτή στην Α Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλος, μας παρουσίασε συνοπτικά τα όσα έκανε για τον Πειραιά από θέσεις ευθύνης

 

Για την εκπαίδευση….

EEEEK_PEIRAIA• Αναβαθμίσαμε τα πρότυπα πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα εκσυγχρονίζοντας τα προγράμματα σπουδών τους και εισάγοντας αδιάβλητες εξετάσεις στην επιλογή των μαθητών. Ενισχύθηκαν έτσι τα πρότυπα σχολεία της πόλης μας, τα Ράλλεια Δημοτικά, η Ιωνίδειος, το Ζάννειο Γυμνάσιο & Λύκειο.

• Προχωρήσαμε στον χαρακτηρισμό του Ζαννείου Γυμνασίου σε Πρότυπο Πειραματικό, ώστε να συμπληρωθεί το πλέγμα των πρότυπων εκπαιδευτικών δομών του Πειραιά και να αυξηθούν οι νησίδες εκπαιδευτικής αριστείας.

• Προωθήσαμε την κατασκευή του σύγχρονου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος της Ραλλείου Σχολής Πειραιά στη διασταύρωση των οδών Λαμπράκη και Επονιτών στο Νέο Φάληρο, συνολικού προϋπολογισμού 11.260.000 €. Το σχολικό συγκρότημα της Ραλλείου μετά την ολοκλήρωση του, πέρα της κάθετης αναβάθμισης που θα επιφέρει στις σχολικές υποδομές του Πειραιά θα αποτελεί και ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό έργο μέσω του οποίου θα αναγεννηθεί ευρύτερη οικιστική περιοχή.

• Εφοδιάσαμε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά) με όργανα Γυμναστικής, Αθλοπαιδιών και Ψυχοκινητικής Αγωγής αξιοποιώντας 1.337.018,61 € από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

• Δώσαμε τη δυνατότητα της μετεγγραφής των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών.

 

Για τον αθλητισμό…

sef• Με το άρθρο 38 του ν. 4115/2013 θεσμοθετήθηκαν οι προϋποθέσεις αναγνώρισης των αθλητικών διακρίσεων σε Διεθνείς και Εθνικές αθλητικές διοργανώσεις και μαθητικούς αγώνες και αναγνωρίστηκαν ευεργετικές διατάξεις εισαγωγής των διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

• Προβάλλαμε και διεκδικήσαμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που χρειάζεται το Σ.Ε.Φ και πετύχαμε. Πετύχαμε να δεσμευτούν 836.400,00 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ και την κατασκευή κερκίδων με στέγαστρο εκ των οποίων τα 486.400,00 από το Π.Δ.Ε και τα υπόλοιπα 350.000,00 από την Περιφέρεια Αττικής μέσω προγραμματικής Σύμβασης.

 

Για την ανάπτυξη της πόλης…

• Προωθήσαμε τροπολογία, για την αναστολή των διοικητικών κυρώσεων για τις κατασκευές της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» στο Μικρολίμανο και τη διατήρηση των κατασκευών αυτών μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής, ώστε να διασφαλιστούν οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων, να επιτευχθεί η ρυμοτομική ανάπλαση του Μικρολίμανου και να προωθηθεί η τουριστική ελκυστικότητα της περιοχής.

• Παραταχθήκαμε στο κοινό μέτωπο όλων των παραγωγικών φορέων του Πειραιά για να αποτρέψουμε την μεταφορά των Δικαστηρίων εκτός του Δήμου Πειραιά. Με συνεντεύξεις και προσωπικές παρεμβάσεις ακόμα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού προωθήσαμε την πρόταση, που τελικά προκρίθηκε, της παραμονής των δικαστηρίων στον Πειραιά και την μετεγκατάσταση τους στο κτηριακό συγκρότημα της Ραλλείου Σχολής μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων ανακατασκευών.

 

Ξέρουμε τι χρειάζονται ο Πειραιάς και τα νησιά μας. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι όλοι μας – και περισσότερο όσοι μπορούμε να προσθέσουμε δύναμη στις διεκδικήσεις και στην εκπροσώπηση τους- να αφοσιωθούμε στις ανάγκες και στους στόχους για να πετύχουμε τα επόμενα κρίσιμα βήματα:

 • Για τις υποδομές που χρειαζόμαστε,

• Για να μην χάνονται ευκαιρίες και να κερδίζουμε ό,τι καλύτερο και περισσότερο κάθε φορά για την καθημερινότητα των πολιτών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Με συνεργασία, με χρονοδιαγράμματα, με μαχητικότητα, για να είμαστε στο κέντρο των επενδύσεων και των εξελίξεων.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ