Εφημερίδα Κοινωνική

Καίτη Κυλάκου : Η κυβέρνηση της Αριστεράς και ο Πειραιάς

 Breaking News

Καίτη Κυλάκου : Η κυβέρνηση της Αριστεράς και ο Πειραιάς
23 Ιανουαρίου 2015

*Άρθρο της υποψήφιας Βουλευτή Β Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Καίτης Κυλάκου

 

Ζώντας στις γειτονιές του Πειραιά και καταθέτοντας τόσα χρόνια στη περιοχή μια συνεχή προσωπική, επαγγελματική αλλά και κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα έχω αποκομίσει ένα κρίσιμο συμπέρασμα.

Ο Πειραιάς οι γειτονιές και κυρίως η Β΄ περιφέρεια του Πειραιά είναι ο τόπος όπου από τη μια έχει πληγεί όσο πιο βάναυσα γινόταν από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, αλλά από την άλλη πλευρά είναι το κομμάτι αυτό που έχει ένα απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να πάρει στα χέρια του την ίδια του τη ζωή και να δώσει τεράστια ώθηση σε αυτό που λέμε πολιτική ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας ευρύτερα.

Είναι η κουλτούρα, η ιδιοσυγκρασία οι ιστορικές καταβολές και διαδρομές των ανθρώπων τέτοιες που σου δίνουν το δικαίωμα να ελπίζεις το δικαίωμα να ονειρεύεσαι ότι μπορούν να ανατραπούν πολλά πράγματα, πάντα σε κατεύθυνση θετική.

Η περιφέρεια μας αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό δείγμα των καταστροφικών συνεπειών του μνημονίου που εφαρμόζεται. Επειδή ακριβώς συγκέντρωνε ιστορικά όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων (ναυτιλία, ναυπηγοεπισκευή, εμπόριο, βιοτεχνία, βιομηχανία, τουρισμό, υπηρεσίες κλπ.), είναι σήμερα μία από τις πιο οικονομικά κατεστραμμένες περιοχές, αφού βιώνει τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας στο σύνολό τους.

Εδώ λοιπόν είναι και το μεγάλο στοίχημα για την Αριστερά και για την κυβέρνηση της Αριστεράς και της κοινωνικής σωτηρίας που θα προκύψει την το βράδυ της Κυριακής 25 Γενάρη. Να αρχίσει βήμα βήμα να ξεδιπλώνει το κουβάρι των πολιτικών που θα αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση.

Να αντιμετωπίσει τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση όλων αυτών των στρωμάτων που βίαια περιθωριοποιήθηκαν οικονομικά και κοινωνικά με το χειρότερο τρόπο. Να πει ένα μεγάλο στοπ στον ανθρώπινο εξευτελισμό και τη ζωή χωρίς αξιοπρέπεια που δημιουργεί, το να ζεις χωρίς ρεύμα και φαγητό, το να μένεις άστεγος και ανασφάλιστος, το να στέλνεις τα παιδιά σου νηστικά στο σχολείο και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Της Αριστεράς που πρέπει και μπορεί να απαντήσει παραγωγικά και δημιουργικά, να στρέψει βλέμμα προς τη θάλασσα, αξιοποιώντας ήπιες μορφές ανάπτυξης με επίκεντρο τον τουρισμό.

Να αντικαταστήσει δηλαδή όλη τη παλιά οικονομική δραστηριότητα από μία νέα σύγχρονη παραγωγική διαδικασία που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα το επιβαρύνει αλλά ταυτόχρονα θα είναι ικανή να στηρίξει το πληθυσμό της περιοχής.

Να αντιμετωπίσει αναπτυξιακά και παραγωγικά το καθόλου τυχαίο και συμπτωματικό γεγονός ότι στη Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης, της Μικρασιατικής καταστροφής, της μάχης της Κοκκινιάς και του μπλόκου, βρήκε τρύπα και φώλιασε το φίδι του φασισμού και του ναζισμού, σαν επακόλουθο της οικονομικής κατάρρευσης της πόλης και των κατοίκων της, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των αδιεξόδων προσωπικών και συλλογικών.

Σε όλη αυτή τη προσπάθεια θα έχει ένα μεγάλο σύμμαχο η Αριστερά. Τον κόσμο του Πειραιά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τα όνειρα το πάθος και τη φαντασία τους που δεν μπορεί να τα σταματήσεις κανείς.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ