Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτεινή Λεομπίλλα : Μαζί διεκδικούμε ένα πιο φωτεινό μέλλον

 Breaking News

Φωτεινή Λεομπίλλα : Μαζί διεκδικούμε ένα πιο φωτεινό μέλλον
23 Ιανουαρίου 2015

*Άρθρο της υποψήφιας στη Β΄Πειραιά με το Ποτάμι Φωτεινής Λεομπίλλα

 

Προσπαθώντας να βρω κάποια χαρακτηριστική φωτογραφία για να τη βάλω στο εξώφυλλο της ιστοσελίδας που αφορά την υποψηφιότητά μου για τη Β” Πειραιά, άρχισα να βλέπω διάφορες εικόνες από τις περιοχές-δήμους που την απαρτίζουν. Διαπίστωσα λοιπόν με θλίψη ότι «γκουγκλάροντας» το λήμμα Νίκαια μου έβγαζε εικόνες από χρυσαυγίτες, γκράφιτι ρατσιστικού περιεχομένου, προσφυγικές κατοικίες. Στο λήμμα Κορυδαλλός μου έβγαζε κυρίως φωτογραφίες από τις φυλακές, στο Κερατσίνι εμφάνιζε τα φουγάρα των λιπασμάτων και του Αγ. Γεωργίου και κάποιες από το λιμάνι και στο Πέραμα στις εικόνες «δέσποζαν» τα καζάνια της shell, κάτι από λιμάνι και σπίτια σκαρφαλωμένα στο βουνό. Δεν έλειπαν βέβαια και οι εικόνες εγκατάλειψης, φθοράς, δυστυχίας, βίας. Προβληματίστηκα, αναρωτήθηκα: «μόνο αυτά έχει να προβάλλει αυτός ο τόπος?», «έτσι «συστηνόμαστε» στους άλλους? έτσι μας μαθαίνουν? και όλα αυτά γιατί?» Τελικά είναι ο τόπος που καθορίζει τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι το τόπο?

Μια σχετικά εύκολη απάντηση θα ήταν ότι αυτά τα δύο αλληλεπιδρούν. Εγώ όμως πιστεύω ότι το καθοριστικό ρόλο, στο πως θα διαμορφωθεί ένας τόπος και οι κάτοικοί του, τον έχουν οι πολιτικοί και οι πολιτικές που ασκούνται και η Β” Πειραιά μάλλον δεν έχει «ευτυχήσει» όλα αυτά τα χρόνια και αυτή τη περίοδο υποφέρει ακόμα πιο πολύ. Σε τι να πρωτοαναφερθεί κανείς? Στα ερημωμένα καρνάγια και ναυπηγεία του Περάματος με τους χιλιάδες ανέργους? την ανεκμετάλλευτη έκταση στη περιοχή των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα με 4 μελέτες αξιοποίησης στα συρτάρια και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα? Τη περιβόητη ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας που εδώ και χρόνια θυμίζει «το γεφύρι της Άρτας»? Το θέμα με την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού που ακόμα είναι σε εκκρεμότητα? Τους δεκαδες χιλιάδες άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που προστρέχουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία προκειμένου να τύχουν κάποιων παροχών? Είναι τόσος μακρύς ο κατάλογος και τόσο μεγάλες οι ευθύνες όσων μας οδήγησαν εδώ αλλά και εκείνων που πιστεύουν ότι αυτά θα πάψουν να υπάρχουν με το «μαγικό τους άγγιγμα». Οι μεν πρώτοι βρίθουν αμαρτιών οι δε δεύτεροι βρίθουν αδυναμιών!

Εμείς στο Ποτάμι πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν δεν δεχτούμε (ως πολίτες αλλά και ως πολιτικό σύστημα) ότι αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το «ατύχημα». Να επιβάλλουμε τη λογική και τη σύνεση. Είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε αλλαγές προς όφελος των πολλών. Να εγγυηθούμε προοδευτικές λύσεις. Τις λύσεις αυτές θα τις δημιουργήσουμε με την Ελλάδα που δουλεύει, σχεδιάζει και παράγει.

Να λοιπόν κάποιοι από τους πολλούς λόγους που με έκαναν να θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά, που με σήκωσαν από το καναπέ μου και με κάνουν να δηλώνω παρούσα στη πρόκληση των εθνικών εκλογών θέλοντας να συμβάλλω κι εγώ, στο βαθμό που μπορώ, για να αλλάξει κάτι σε όλο αυτό το γκρι και δυσοίωνο που μας περιβάλλει. Σε αυτή τη προσπάθεια όμως κανείς δε περισσεύει. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να μην μένουμε πλέον απαθείς και αμέτοχοι. Μαζί μπορούμε να γίνουμε συνδιαμορφωτές του μέλλοντός μας. Ας πάρουμε όμως την απόφαση σήμερα γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά. Ψηφίζοντας Ποτάμι «διεκδικούμε ένα πιο φωτεινό αύριο»

 

 

 

logotype-potami


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ