Εφημερίδα Κοινωνική

Εύη Καρακώστα : Στόχος μας ο κοινός αγώνας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον

 Breaking News

Εύη Καρακώστα : Στόχος μας ο κοινός αγώνας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον
16 Ιανουαρίου 2015

 

karakwstaΗ υποψήφια Βουλευτής Β΄ Πειραιά Εύη Καρακώστα μιλάει στην Κοινωνική για τις πρώτες ενέργειες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τον τρόπο που εκείνη θα βοηθήσει την περιφέρειά της σε ενδεχόμενη εκλογή της.

Σε μία δική σας πιθανή εκλογική επιτυχία, από ποια θεσμική θέση πιστεύετε πως θα μπορούσατε να προσφέρετε στην πατρίδα και στον πολίτη;

Μέλημά μας θα είναι να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο οδηγήθηκε η χώρα την τελευταία πενταετία από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης Ν. Δ.-ΠΑΣΟΚ . Θα βάλουμε φραγμό στην φτώχεια και την εξαθλίωση της κοινωνίας , αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και των αξιών του Έλληνα πολίτη. Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις πόλεις μας, τον πολιτισμό και την αειφορία. Είμαι εδώ, στη Β΄ Πειραιά, για να προωθήσω τη διαδικασία ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης προς όφελος των δημοτών και να εγγυηθώ το δημόσιο χαρακτήρα των ακτών. Αυτές οι προτάσεις είναι το δείγμα γραφής της αριστερής διακυβέρνησης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ στόχος είναι ο κοινός αγώνας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον. Εκεί, σε αυτόν τον αγώνα, τελειώνουν και οι προσωπικές φιλοδοξίες.

Τι προσδοκάτε από την δική σας εκλογική «κάθοδο» στον πολιτικό στίβο, αλλά και από μία ενδεχόμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Σε ένα κόσμο όπου οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κυριαρχούν δεν είναι εύκολο σε κανέναν να επιβάλει τη θέλησή του. Η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου δίνει όπλα πανίσχυρα στους υπερεθνικούς κολοσσούς να ρυθμίζουν τις τύχες του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα γίνουμε υπάλληλοι των ιδρυμάτων αυτών και των πολιτικών δυνάμεων που τις στηρίζουν.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ένα μαγικό ραβδί για να διαγράψει το χρέος και να φέρει επενδύσεις, θα κάνει όμως ότι μπορεί ώστε να φέρει Ανάπτυξη.

Στα πλαίσια αυτά οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονίων, διαπραγμάτευση του χρέους, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας μας, είναι μετρημένες, κοστολογημένες και συμβατές με το διεθνές περιβάλλον. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, που όμως δεν προβάλλονται από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πόσο μπορεί να αλλάξει αναπτυξιακά τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τι μπορεί να ελπίζει ο πολίτης με αυτή την επιλογή του;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής έχει διατυπώσει την άποψη ότι από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του θα αυξήσει το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων κατά 4 δισεκατομμύρια, θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα δώσει κίνητρα για απασχόληση, θα επιδοτήσει το ενεργειακό κόστος και θα επενδύσει στη γνώση, βοηθώντας στον επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων. Όσον αφορά στην επανεκκίνηση της Οικονομίας έχουμε προτείνει τη σύσταση Ειδικών επιτροπών Εξώδικου Διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 31.12.2014 και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε περίπτωση που η οφειλή δεν υπερβαίνει το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη. Η παύση των ποινικών διώξεων και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας θα είναι άμεση ενώ οι οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα θα έχουν δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων. Τέλος θα καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για χρέη προς το Δημόσιο ενώ θα θεσμοθετηθεί η ρύθμιση των κόκκινων δανείων με διαγραφή οφειλών για όσους οφειλέτες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι σχέσεις Εκκλησίας – κράτους θεωρείτε πως θα διαταραχθούν σε μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή θα «ρίξετε γέφυρες» αναγνωρίζοντας την διαχρονική πορεία της Εκκλησίας, αλλά και του ράσου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα πίστευε στον συνταγματικό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Έχει επανειλημμένως προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 3.1 του Συντάγματος, προκειμένου να αναπροσδιοριστούν οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας πάντα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού. Πιστεύει ότι στις μέρες μας η διασφάλιση των θρησκευτικών δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων είναι επιβεβλημένη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξαλειφθεί κάθε διάκριση ανάμεσα στους πολίτες, με βάση τις θρησκευτικές τους δοξασίες. Σημαίνει όμως και την παροχή όλων των προϋποθέσεων ελεύθερης άσκησης κάθε θρησκευτικής πίστης, όπως λ.χ. η καθιέρωση του πολιτικού όρκου και η αναγνώριση του δικαιώματος καύσης των νεκρών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ