Εφημερίδα Κοινωνική

Energa και Hellas Power – ΦΕΣΩΣΑΝ το Δήμο Πειραιά με 700 χιλ. ευρώ – Ανοίγει ο δρόμος επιστροφής των χρημάτων

 Breaking News

Energa και Hellas Power – ΦΕΣΩΣΑΝ το Δήμο Πειραιά με 700 χιλ. ευρώ – Ανοίγει ο δρόμος επιστροφής των χρημάτων
16 Ιανουαρίου 2015

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν πόσο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και τους Δήμους, δηλώνουν εγγράφως οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή η δίκη τους που ξεκίνησε χθες για τις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο επίμαχες εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το λεγόμενο χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 257 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 103 εκατ. ευρώ που προτίθενται να επιστέψουν βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και έχουν δεσμευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, το «φέσι» των δυο εταιρειών προς τον Δήμο μας αγγίζει τα 700 χιλ. ευρώ.

Εδώ και μήνες, η νομική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά παρακολουθεί στενά το θέμα και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Έχει προχωρήσει σε αγωγές ενώ παρίστατο δυναμικά και στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όπου εκδικαζόταν η υπόθεση.

Έτσι κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες ώστε να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στο Δήμο Πειραιά και να αποτελέσουν μια επιπρόσθετη ανάσα στα ταμεία του.

Για τα προσφερόμενα από τους εμπλεκόμενους χρήματα ύψους 103 εκατ., θα αποφανθεί το δικαστήριο σε εφαρμογή του νέου νόμου που ισχύει εδώ και ένα μήνα και δίνει τη δυνατότητα να τύχουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης όσοι διωκόμενοι για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου ικανοποιήσουν πλήρως το Δημόσιο.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ