Εφημερίδα Κοινωνική

Ελένη Σταματάκη : Για να ξανακάνουμε όμορφη τη ζωή μας

 Breaking News

Ελένη Σταματάκη : Για να ξανακάνουμε όμορφη τη ζωή μας
22 Ιανουαρίου 2015

* Άρθρο της Ελένης Σταματάκη, υποψήφιας Βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Α΄Πειραιά και Νήσων

Η Κυριακή 25 Ιανουαρίου θα μείνει στην Ιστορία. Το ξέρουμε όλες και όλοι, το ξέρουν και αυτοί που μας κυβέρνησαν ως τώρα και φεύγουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για το λαό μας να τους διώξει και θα τους διώξει! Όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην σημερινή αθλιότητα. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε την καταστροφή που προκάλεσαν. Τη βιώσαμε και τη βιώνουμε. Είναι η άγρια λιτότητα, τα μέτρα που αυξάνουν σαν χιονοστιβάδα τη φτώχεια, την ανεργία, τα λουκέτα σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κατάρρευση των μισθών και των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας, της υγείας και κάθε δομής πρόνοιας. Είναι η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, των δασών, των λιμανιών, των ελεύθερων χώρων. Είναι τα χαράτσια της ΔΕΗ και του ΕΝΦΙΑ, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, οι ομαδικές απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα τα οικονομικά μέτρα που με διάφορες δικαιολογίες μας έχουν φορτώσει τα τελευταία χρόνια, η συρρίκνωση της δημοκρατίας, η βαρβαρότητα κατά των νέων, η εξώθηση τους στην ξενιτιά, η ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Ψηφίζουμε για να τελειώνουμε με αυτούς, με τους ενόχους που μας κυβέρνησαν.

Ψηφίζουμε για να μην υπάρχουν άνθρωποι που ζουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή, που περιμένουν στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαί, που κοιμούνται στους δρόμους. Για να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, για να ξανακάνουμε όμορφη τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε με λογισμό και μ” όνειρο, στις πιο σημαντικές εκλογές της γενιάς μας, με το βλέμμα στους ανοιχτούς ορίζοντες του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης. Με το βλέμμα του κόσμου, όσων υπέστησαν τα ίδια με εμάς, των Ισπανών, των Ιταλών, των Πορτογάλων, των Ιρλανδών, στραμμένο με ελπίδα επάνω μας. Για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, για τη δουλειά και τη μόρφωση. Για τίποτα λιγότερο από αυτά.

Και υποσχόμαστε ότι αυτόν τον νέο δρόμο θα τον περπατήσουμε μαζί. Θα ξαναστήσουμε μαζί την κοινωνία και την πατρίδα μας στα πόδια της. Από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, πρωί-πρωί!

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς  πρόσφυγες από την  Κερασούντα  του Πόντου, η ζωή όμως την έφερε στον Πειραιά ,όπου ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται πολιτικά και κοινωνικά.

Εργάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο του Πειραιά  και  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ως παραγωγός εκπομπών πολιτισμού και  οικολογίας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου Στοά.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και δραστηριοποιήθηκε στο γυναικείο – Φεμινιστικό κίνημα, ως γραμματέας της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Πειραιά και μέλος  της αυτοδιοικούμενης – αυτοχρηματοδοτούμενης ομάδας  “SOS τηλέφωνο από γυναίκες για γυναίκες” και του Δικτύου «Παγκόσμια  πορεία Γυναικών».

Εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος  Πειραιά το 1982,οπότε και ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τα ζητήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πειραϊκού  Δημοτικού  Δικτύου   Το Λιμάνι της Αγωνίας και του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά.

Δραστηριοποιήθηκε μέσα από το Ελληνικό Κοινωνικό  Φόρουμ Πειραιά , στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης ,συμμετείχε σε όλες τις Ελληνικές και Διεθνείς συναντήσεις καθώς και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της πόλεις, στο κίνημα  Δεν πληρώνω,  στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και  της υπεράσπισης ελεύθερων χώρων και παραλιών Πειραιά και Σαρωνικού.

Στάση και πράξη της ζωής της, οι ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις της Ανανεωτικής-Ριζοσπαστικής-Οικολογικής-Αριστεράς.

Είναι μέλος της Κ.Ε  του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ