Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στο δήμο Δάφνης – Υμηττού

 Breaking News

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στο δήμο Δάφνης – Υμηττού
29 Ιανουαρίου 2015

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και δεδομένου ότι η αλληλεγγύη και η υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη δεν αφορά μόνο στην υλική προσφορά, ο δήμος Δάφνης – Υμηττού συνεχίζει τη Δωρεάν Δημοτική Δομή Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε συνεργασία με την «Λαϊκή Βοήθεια Ελλάδας».

Η Συμβουλευτική απαρτίζεται από τέσσερις θεματικές ενότητες Υποστήριξης:

  • Ψυχολογική και Παιδαγωγική
  • Νομική
  • Χρηματοοικονομική
  • Επαγγελματική

H συμβουλευτική υποστήριξη έγκειται :

στην ανάλυση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης του ωφελούμενου , από εξειδικευμένο σύμβουλο και την παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης του με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που τον απασχολούν στο πλαίσιο των παραπάνω θεματικών ενοτήτων.

Το περιεχόμενο των συνεδριών είναι καθαρά συμβουλευτικό και ανακουφιστικό. Σκοπός της δράσης είναι να λειτουργήσει επικουρικά στις κοινωνικές δομές του δήμου και να ελαφρύνει όσο το δυνατόν τη μεγάλη πίεση που δέχονται λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας την τελευταία 5ετια. Στόχος των τεσσάρων κύκλων είναι να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συμβουλευτικής και υποστήριξης στην μέση ελληνική οικογένεια που ξαφνικά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μιας πολύ μεγάλης οικονομικής αρχικά – που όμως εξελίχθηκε σε κοινωνική και ανθρωπιστική στη συνέχεια – κρίσης.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ