Εφημερίδα Κοινωνική

Αντώνης Κούβας : Λύσεις υπάρχουν και στο Ποτάμι έχουμε προτάσεις

 Breaking News

Αντώνης Κούβας : Λύσεις υπάρχουν και στο Ποτάμι έχουμε προτάσεις
22 Ιανουαρίου 2015

Ανεξάρτητα από το που θα μας οδηγήσει η ζωή, προσωπική μας πατρίδα και οικογένεια θεωρούμε πάντα τις γειτονιές και τους δρόμους που μας μεγάλωσαν. Εκεί που παίζαμε κρυφτό, όντας παιδιά, με τους φίλους μας, εκεί που δώσαμε το πρώτο μας φιλί, γνωρίσαμε τον πρώτο μας έρωτα και δώσαμε τις πρώτες μικρές πολιτικές μας μάχες. Όσο και αν αλλάζουν μορφή οι δρόμοι και οι γειτονιές στα χρόνια, υπάρχει πάντα αναλλοίωτη η ανάμνηση των ρομαντικών παιδικών μας χρόνων. Παρόλο που εξαφανίστηκαν οι αλάνες και τα χαμηλά σπίτια της προσφυγιάς υποδέχθηκαν τις πολυκατοικίες, εμείς μπορούμε ακόμα να αναγνωρίσουμε κάποιο σημείο από την παλιά μας γειτονιά ως σημείο αναφοράς.

Η Β΄ Πειραιά είναι δυστυχώς μια από τις περιφέρειες που για χρόνια τροφοδότησαν με κόπο και ιδρώτα την κρατική και παραγωγική μηχανή, δίχως αντίκρυσμα. Μια περιφέρεια που αφέθηκε να οργανωθεί και εξελιχθεί σχεδόν αυτοτελώς μόνη της, ξεχασμένη από την κεντρική πολιτική σκηνή. Όλοι μας το γνωρίζουμε.

Το παράδοξο των υψηλών ποσοστών ακραίων φασιστικών μορφωμάτων στη Β΄ Πειραιά δεν είναι και τόσο τυχαίο σε μια δεύτερη ανάγνωση. Είναι το θλιβερό και απάνθρωπο αποτέλεσμα της πολιτικής της απομόνωσης. Εκφράζει την πίκρα και την απαξίωση των ανθρώπων στη φθαρμένη πολιτική που ξεπούλησε τα πάντα και δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Δεν φταίει ο μετανάστης που τα παιδιά μας δεν έχουν δουλειά, ούτε χτυπώντας ή μισώντας τον θα πάμε μπροστά. Φταίνε εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ, που εκβίασαν για χρόνια την ψήφο μας και φαλκίδευσαν το μέλλον των παιδιών μας. Λέμε όχι σε φασιστικές επιλογές και θέτουμε ως προσωπικό μας στόχο την εξάλειψη τους από τις γειτονιές μας.

Δώσαμε τη ζωή μας πιστά για το καλό της χώρας και θυσιάσαμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας σε αυτήν. Αντικρίζοντας όμως το πολιτικό αδιέξοδο μπροστά μας αντιλαμβανόμαστε πως ήρθε η στιγμή να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Είναι θλιβερό σε μία οικογένεια πατέρας και γιος να είναι και οι δύο άνεργοι. Μητέρα και κόρη επίσης. Όλοι έχουμε βιώσει τα αποτελέσματα της κρίσης στις οικογένειες μας. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος και έχουμε δει από κοντά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ζωή του. Λύσεις υπάρχουν και σΤο Ποτάμι μεταξύ άλλων προτείνουμε:

• Επιμήκυνση της διάρκειας του τακτικού επιδόματος ανεργίας από 12 σε 24 μήνες,

• Μόνη πραγματική λύση για την ανεργία είναι να ξαναπάρει μπροστά ο ιδιωτικός τομέας. Με μέτρα όπως η ενίσχυση της ρευστότητας, αξιοποίηση κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για επιδότηση της εργασίας (για απασχόληση σε επιχειρήσεις, ή για αυτοαπασχόληση, αντί για stages στο δημόσιο),

• Ταχύρρυθμη εκπαίδευση νέων σε ειδικότητες και δεξιότητες που σήμερα λείπουν,

• Αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την προσχολική αγωγή, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικών σταθμών,

• Καθιέρωση Εθνικής Ασφαλιστικής Υγείας, με καθολική κάλυψη για το βασικό πακέτο υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ,

• Αύξηση των αρμοδιοτήτων και πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης

• Δημιουργία τοπικών συνελεύσεων με την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών.

Στο Ποτάμι υποψήφιοι δεν είναι πρωτοκλασσάτα ονόματα που έκαναν καριέρα στην πολιτική και ξεπούλησαν και την ψυχή τους για την καρέκλα. Είμαστε άνθρωποι άφθαρτοι πολιτικά που αγωνιστήκαμε στη ζωή μας, μέσα από το δικό του επαγγελματικό μετερίζι ο καθένας, και πετύχαμε όσα περισσότερα μας επέτρεψαν. Είμαστε οι άνθρωποι που μεγάλωσαν στις γειτονιές σας, που με κόπο διατήρησαν μια μικρή επιχείρηση δίπλα από το σπίτι σας. Με σημείο εκκίνησης το δρόμο και τόπο συνάντησης τις πλατείες μας, ξεκινάμε μαζί για ένα δυνατό Ποτάμι στη Β΄ Πειραιά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ