Εφημερίδα Κοινωνική

«Ξηλώνει» ο Μαρινάκης τα έργα Μιχαλολιάκου – Τι αλλάζει σε Μετρό, Τραμ και Μονοδρομήσεις

 Breaking News

«Ξηλώνει» ο Μαρινάκης τα έργα Μιχαλολιάκου – Τι αλλάζει σε Μετρό, Τραμ και Μονοδρομήσεις
02 Δεκεμβρίου 2014

Σε κλίμα θλίψης διεξήχθη την Τρίτη το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αφού ο ξαφνικός θάνατος του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Βουγιουκλάκη «επισκίασε» την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Για ακόμη μια φορά ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν «απών» ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επιτεθεί εκ νέου στον ίδιο και στην παράταξή του λέγοντας ότι άφησαν ολόκληρο τον Πειραιά «έρμαιο» των εργοταξίων του Μετρό και του Τραμ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για εργοτάξια «τσαντίρια» που δυσκολεύουν απίστευτα την καθημερινότητα των πολιτών.

Είπε, ότι η δημοτική Αρχή Γ. Μώραλη είναι έτοιμη να συγκρουστεί με την Αττικό Μετρό και πως αν η τελευταία επιμείνει στο να είναι αρνητική για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης θα καταγγείλει τη σύμβαση.

Απέδωσε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική Αρχή για το ότι δεν διεκδίκησε τα ανταποδοτικά που έπρεπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη που – όπως είπε – έκανε την πόλη όμορφη και λειτουργική διεκδικώντας όσα έπρεπε από την Αττικό Μετρό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε αποφασισμένος ακόμη και στο να «ξηλώσει» τις «πολυδιαφημιζόμενες» μονοδρομήσεις κεντρικών οδών που έγιναν στον Πειραιά τους τελευταίους αφού όπως είπε, δεν έχουν βοηθήσει να πάρει η πόλη κυκλοφοριακή ανάσα. Εστίασε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή της Πειραϊκής. Επιπλέον, κρίνοντας ότι η επέκταση του Τραμ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην πόλη, ζήτησε το θέμα να εξεταστεί από την αρχή, ακόμη και αν έχουν προχωρήσει τα έργα.

Κατά τα άλλα, τη συνεδρίαση του ΔΣ Πειραιά “μονοπώλησε” η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να αναλάβει το στολισμό της πόλης και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Η ένσταση της αντιπολίτευσης ήταν στο διαδικαστικό κομμάτι αυτής της απόφασης, δεδομένου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία. Η λύση που προτάθηκε ήταν αρχικά, να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στη χορηγία (ύψους 40 χιλ ευρώ) και αργότερα να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός.

Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε να γίνουν δίμηνες προσλήψεις βρεφονηπιοκόμων και καθαριστριών ενώ συζητήθηκε και η αξιοποίηση – μίσθωση του νεοκλασικού κτιρίου επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Βούλγαρη, ιδιοκτησίας Δήμου Καλαμάτας, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έπειτα από συμφωνία των δυο δήμων, ώστε να ανακατασκευαστεί και να γίνει χώρος για την Τρίτη Ηλικία.

Τέλος, να σημειωθεί, πως με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη φιλοξενούνται αυτές τις μέρες Σύριοι μετανάστες στον ξενώνα του Δήμου.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ