Εφημερίδα Κοινωνική

Απευθείας στα σωματεία και όχι στην ΕΠΟ τα χρήματα της επιχορήγησης

 Breaking News

Απευθείας στα σωματεία και όχι στην ΕΠΟ τα χρήματα της επιχορήγησης
23 Δεκεμβρίου 2014

Λύση στο θέμα με την εκταμίευση και την διάθεση από την ΕΠΟ, της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ, δόθηκε εχθές, μετά από σχετική τροπολογία που πρότεινε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός και ψηφίστηκε στη Βουλή. Το ποσό προς τις ΕΠΣ ανέρχεται σε 1.434.100 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ είναι 160.500 ευρώ.

Η σχετική τροπολογία έχει ως εξής:

«Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

 

Πλέον, μετά την δημοσίυση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία.

 

Παράλληλα, με επιστολή που απέστειλε ο κ.Ανδριανός προς τους προέδρους των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, τους καλεί να προβούν σε διενέργεια ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης των ΕΑΚ από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής οικονομική θέση καθενός από αυτά.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ