Εφημερίδα Κοινωνική

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Οδοντιατρικού Συλλόγου με τον Γ. Μώραλη

 Breaking News

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Οδοντιατρικού Συλλόγου με τον Γ. Μώραλη
14 Νοεμβρίου 2014

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΟΣΠ με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στο γραφείο του.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ.Μώραλη από την Πρόεδρο του Ο.Σ.Π κ. Μαρία Μενενάκου,, τα μέλη του Δ.Σ και την υπεύθυνη Προληπτικής Oδοντιατρικής του Συλλόγου κ. Αγγελική Σεληνίδου ,σχετικά με την κοινωνική δράση του συλλόγου καθώς και για επιστημονικά και θεσμικά θέματα του κλάδου. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης, οδοντίατρος και Δημοτικός Σύμβουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και o Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δράσεις:

. οδοντιατρική πρόληψη σε σχολεία

. προληπτικές δράσεις στα ΚΑΠΗ

. κατ’οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ και σε άτομα με κινητικά προβλήματα

με ειδική φορητή μονάδα.

. αθλητική Οδοντιατρική και δράση Πρόληψη Οδοντικού Τραύματος

.επιμόρφωση κοινού σχετικά με τα γενικά νοσήματα της στοματικής κοιλότητας

. στελέχωση με εθελοντές μέλη μας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Αργυρούπολης-Ελληνικού και του Αλληλέγγυου Ιατρείου Κορυδαλλού.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης προγραμμάτων θεραπευτικής αντιμετώπισης για τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά και τους ανασφάλιστους πολίτες.

Επιπλέον ο κ Μώραλης ενημερώθηκε για το εξίσου σημαντικό θέμα των οδοντιατρικών αποβλήτων. Ο ΟΣΠ τόνισε στον Δήμαρχο την ανάγκη δημιουργίας Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Αποβλήτων, η οποία δεν θα επιβαρύνει τους συναδέλφους και θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει απόλυτα την υγεία του πληθυσμού. Ο κ. Μώραλης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα εξετάσει τα αιτήματα του συλλόγου σχετικά με τις πινακίδες. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνεισφορά μας στο Σπίτι των Αστέγων στην οδό Σκυλίτση για εξέταση και θεραπεία των αστέγων, καθώς και ενημέρωση των Αθλητικών Σωματείων του Πειραιά σχετικά με την πρόληψη του αθλητικού τραύματος.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ