Εφημερίδα Κοινωνική

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες δημοτικές αρχές σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Πέραμα

 Breaking News

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες δημοτικές αρχές σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Πέραμα
14 Νοεμβρίου 2014

Η βουλευτής Β΄ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη συναντήθηκε με τους Δημάρχους Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες δημοτικές αρχές. Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν τα κοινωνικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους δύο δήμους.

Η ανεργία είναι το κυριότερο πρόβλημα για την περιοχή, αφού μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της περιοχής απασχολούνταν στη ζώνη των ναυπηγείων. Συμφωνήθηκε δε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία, που θα συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών επαναλειτουργίας τους με σύγχρονους όρους

Κοινή επίσης ήταν η διαπίστωση ότι οικονομική κρίση έχει εντείνει τα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και επιβίωσης, για μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, με τις νέες δημοτικές αρχές να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες κοινωνικές δομές.Υπογραμμίστηκε δε ότι με δράσεις που θα αλλάζουν το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής.

Οι δημοτικές αρχές αναζητούν νέους πόρους για τόνωση των οικονομικών τους με τρόπο όμως που δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τους δημότες, που πλήττονται από την κρίση. Σε ό, τι αφορά στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο δήμος Περάματος αντιμετωπίζει το οξύτερο πρόβλημα και δεν μπορεί να συμμετάσχει, αφού εξαιτίας των μεγάλων χρεών του. δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρθηκε και στο θέμα των απολύσεων υπαλλήλων του δήμου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά ανθρωποθυσίες, ενώ για τον χώρο των λιπασμάτων δήλωσε ότι ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσει την απόδοσή του στους πολίτες ως υπερτοπικό χώρο αναψυχής.

Η βουλευτής δήλωσε ότι είναι αρωγός και συμπαραστάτης των δίκαιων αιτημάτων των δήμων, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ